Haberler

Kuleci Çift, Gözünü Ormanlardan Ayırmıyor

Güncelleme:

Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne ait yangın kulesinde 23 yıldır görev yapan Huriye Ahmet Ali Karaboğa çifti, sorumluluk sahalarındaki ormanları koruyor.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olarak 23 yıldır kulecilik yapan Huriye-Ahmet Ali Karaboğa çifti, Erdemli ilçesinde  sorumluluk alanlarındaki ormanların korunması ve yangınların önlenmesinde önemli görev üstleniyor.

Ahmet Ali Karaboğa, 23 yıldır görev yaptığı Sinap Mahallesi Kızıldamlar mevkisindeki kulede gazetecilere yaptığı açıklamada, kulenin bulunduğu konum sayesinde çevreye hakim olduğunu, ormanların korunması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Karaboğa, 23 yıl önce başladıkları işi aksatmadan en iyi şekilde yerine getirmek için çalıştıklarını belirterek, aradan geçen süre içinde bölgeye iyice alıştıklarını ve kışın da burada kalmaya başladıklarını anlattı.

Eşiyle yürüttüğü görevin öneminin farkında olduklarını ifade eden Karaboğa, şöyle devam etti:

"Burada kışın yağan kar ve soğuk nedeniyle yaşam zaman zaman çekilmiyor. Yazın ise herkes buraya gıptayla bakıyor, gelip yaşamak istiyor. Evimizde hem telsiz var hem de uydu bağlantılı televizyonumuz var. Bize verilen görevi eksiksiz olarak 24 saat yerine getirmeye çalışıyoruz. Eşime nasıl tutkun bir koca isem buraya da aynı tutkudayım. 23 yıl önce tedirginlikle baktığım Kızıldamlar yangın kulesine şimdi bir sevgili gibi aşığım. Burası bize huzur veriyor."

Huriye Karaboğa ise 23 yıldır yürüttükleri görev sırasında 2 kızını da bu kulede büyüttüğünü aktararak, "Onları buradan gelin ettim. Çeyizlerini de burada hazırladım. Şu an da torunum yaz aylarında gelip yanımızda kalıyor" dedi.

Kışın kar nedeniyle yolların kapandığını bu nedenle yazın gıda stoğu yaptıklarını dile getiren Karaboğa, "Buradan ayrılamayız. Ormanlar bizlere emanet. Kulelerden mıntıkamızdaki her yeri görebiliyoruz. Ormanlar bizim geleceğimiz. Onları gözümüz gibi koruyoruz" ifadesini kullandı.

Gözetleme kulesinde görev yapan Karaboğa çiftini ziyaret eden Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman da Karaboğa ailesinin gece gündüz demeden görevlerini en iyi şekilde yaptığını belirterek, "Kulecilerimiz, ciğerlerimizi koruyup, ülkenin milli servetine sahip çıkıyor. Onlar bizim gözümüz kulağımız. Huriye-Ahmet Ali Karaboğa çifti adeta hayatlarını ormana adayan örnek insanlarımızdan. Teknoloji gelişse de ormanları ve görevini çok seven insanlara ihtiyacımız var" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Ali Karaboğa Erdemli Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title