Haberler

Kulağına Ot Giren Av Köpeğine Operasyon

Afyonkarahisar'da İngiliz setter cinsi av köpeğinin kulağına giren "pisi pisi otu" operasyon ile çıkarıldı.

Afyonkarahisar'da İngiliz setter cinsi av köpeğinin kulağına giren "pisi pisi otu" operasyon ile çıkarıldı.

İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl beldesinde yaşayan Mustafa Uysal'ın (45), iki yaşındaki "Dapsi" isimli köpeğinin kulağına ot  girdi.

Bir süre otun doğal yollardan çıkmasını bekleyen Uysal, daha sonra köpeğini Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'ne götürdü.

Köpeği muayene eden AKÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı araştırma görevlisi Dr. Volkan Yaprakçı, pisi pisi otlarının evcil ve yaban hayvanlarda ciddi sıkıntılar çıkardığını söyleyerek, otun kulaktan çıkarılması için cerrahi operasyon yapılması gerektiğini söyledi.

Orta kulağa kadar ilerleyen ot, Yaprakçı tarafından gerçekleştirilen operasyon ile çıkarıldı.

Yaprakçı, "12 gün önce kulağa kaçan otun içeride ilerlemesi ile otitis ekterna dediğimiz hastalık oluşmuş. Hayvan sahibinin bilinçli davranışı köpeğinin bu konuda tedavi almasında yardımcı oldu. Evcil hayvanların yüksek otlu bölgelere girmesinden sonra mutlaka pati araları ve kulaklarının altının kontrol edilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Uysal Gazlıgöl İhsaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title