Haberler

Kulaçlar Bayramoğlu'nda Atıldı

Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası Darıca etabı ile devam etti.

Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası Darıca etabı ile devam etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 16, 23 ve 30 Ağustos tarihlerinde bu yıl ikincisini organize ettiği Açık Su Yüzme Şampiyonası'nın ikinci etabı bu sabah Darıca Bayramoğlu Halk Plajı'nda yüzüldü. 12 kategoride ve 2 bin metrelik parkurda gerçekleştirilen yarışa vatandaşların yanı sıra Türkiye Yüzme Federasyonuna bağlı toplam 121 yüzücü katıldı. Yarışta erkekler genel klasmanında Emre Öztürk birinci oldu. Sporcu 2 bin metreyi 28 dakikada tamamladı. Bayanlar genel klasmanında ise Nilay Erkal yarışı birinci tamamladı. Bayan sporcu parkuru 31 dakikada tamamladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Yüzme İl Temsilciliği işbirliği ile gerçekleştirdiği Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası'na vatandaşlar geçen seneye oranla bu yıl daha yoğun ilgi gösterdi. Yarışları Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun yanı sıra, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Engin Kater ile çok sayıda vatandaş izledi.

Yarış öncesinde yüzücüler için parkurla ilgili bilgilendirme yapıldı. Yarış Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş ve Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar'ın tarafından başlatıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da 41 omuz numarasıyla yarışa katılarak vatandaşlarla birlikte kulaç attı. Yarışa aralarında Türkiye Yüzme Federasyonu'na bağlı lisanslı sporcular ile vatandaşların oluşturduğu 79'u erkek, 42'si bayan olmak üzere toplam 121 yüzücü katıldı.

Öte yandan yarışı ilk tamamlayan, birinci etabın da şampiyonu Milli Yüzücü Emre Öztürk oldu. 18-25 kategorisinde yarışan başarılı sporcu 2 bin metrelik parkuru 28 dakikada bitirdi. Emre Öztürk, geçen hafta Kerpe'de gerçekleştirilen Açık Su Yüzme Şampiyonası'nın ilk etabını da erkekler klasmanında birinci tamamlamıştı. Emre'yi ilk tebrik eden ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu oldu.

Yarışı tamamlayan yarışçılara, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından enerji takviyesinde bulunuldu. Sporculara meyve suyu, sandviç ve sudan oluşan kumanyalar verildi. Darıca Bayramoğlu'nda yapılan yarışlar ilk etapta olduğu gibi 12 kategoride düzenlendi. Yarışlara, 12-14; 15-18; 19-25; 26-35; 36-45 ve 46 yaş üstü yüzücüler katıldı.

Tüm kategorilerde yarışların bitmesinin ardından ise madalya törenine geçildi. Dereceye giren yüzücüler altın, gümüş ve bronz madalyalarını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve protokol üyelerinin elinden aldı. Ayrıca tüm kategorilerde kadın-erkek gruplarında birinci olanlara 400 TL, ikinci olanlara 300 TL, üçüncü olanlara ise 200 TL ödül verildi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu söze yarışa katılan tüm sporculara teşekkür ederek başladı. Kocaeli'nin denizlerinde artık yüzüldüğünü, kulaçların atıldığını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, "Çevreye yapılan yatırımlar bize geri dönüyor. Artık eskiden olduğu gibi denizlerimizde yüzüyoruz. Bu konuda hepimizin üzerine büyük görev düşüyor. Sahilimize, denizimize iyi bakacağız ki o da hep bize böyle gönlünü açsın. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Kocaeli için her zaman en iyisini istiyoruz. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü Kocaeli her şeyin en iyisine layık" dedi.

Yarış boyunca KOSKEM (Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi) denizdeki yarış güvenliğini sağladı. Yarış süresince ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Zabıta ile Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler görev yaptı. Yüzücülerin güvenliği ise bot, cankurtaran dalgıç ve zodyaklar tarafından sağlandı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Karaosmanoğlu emre öztürk Darıca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title