Haberler

Kula ve Selendi'nin 10 Sorunu Salihli'de Belirlendi

Manisa’nın Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı ilçeler Kula ve Selendi’deki meslek odaları başkanları Salihli’de bir araya gelerek, iki ilçenin öncelikli 10 sorununu tespit etti.

Manisa'nın Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'na bağlı ilçeler Kula ve Selendi'deki meslek odaları başkanları Salihli'de bir araya gelerek, iki ilçenin öncelikli 10 sorununu tespit etti.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Kula ve Selendi'nin öncelikli sorunlarının tespiti için iki ilçedeki meslek odalarının başkanlarını bir araya getirdi. Bizim Ev Sosyal Tesisleri'nde bir araya gelen oda başkanları, ilçelerinde karşılaştıkları sorunları sıraladı.

Kula ve Selendi'de esnaf, çiftçi, tüccar ve sanatkarın ortak sorunları şu 10 maddede özetlendi:

"1- Kula'ya deri ihtisas sanayinin kurularak, yeni yatırım ve istihdam sağlanması. 2- Kula'da arsası Ankara yolu üzerinde hazır olan Trafik Hastanesi'nin yapılması. 3- Kula Leblebisi'ne coğrafi işaret alınarak ülke genelinde tanıtımının yapılması. 4- Kula Jeoparkı, Peri Bacaları ve Kula Evleri'nin tanıtımının yapılarak ilçe turizminin desteklenmesi. 5-Arsası Selendi'de hayırseverler tarafından bağışlanmış olan ve uzun süredir yapımı için onay beklenen Selendi Meslek Yüksekokulu'nun inşaatına bir an önce başlanması. 6-Bölge ekonomisine katkı sağlayacak olan Kula-Alaşehir yolunun iyileştirilmesi. 7- Selendi'ye Sosyal Güvenlik Kurumu Temsilciliği açılarak, işlemlerin ilçede yapılabilmesi. 8-Selendi Fıstığı'na coğrafi işaret alınarak ülke genelinde tanıtımının yapılması. 9-Selendi Yelimere Kanyonu'nun yolunun yapılarak turizme kazandırılması. 10- Selendi ve Kula'da bölge halkının geçim kaynağı olan tarımın kalkınması için destekleme çalışmaları yapılması."

Ortak sorunların çözümü için Kula ve Selendi oda başkanları Salihli Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Salihli'de bulunan diğer odalarla birlikte geniş katılımlı bir istişare toplantısı yapılması konusunda görüş birliğine de vardı. İki ilçedeki odaların başkanları, böyle bir toplantı düzenleyerek Kula ve Selendi'nin sorunlarını dile getirime ve çözüm önerileri bulma olanağı verildiği için Salihli TSO yönetim kurulu ve meclisine teşekkür etti.

Salihli'de gerçekleştirilen toplantıya, Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Salihli TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral, Salihli TSO Yönetim Kurulu üyeleri, Kula Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Yiğen, Kula Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Oktay Kırlı, Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, Kula Dericiler Odası Başkanı Yunus Kilimci, Kula Dokumacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Fehmi Yıldırım, Selendi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Adem Tosun, Selendi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çimen, Selendi Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şükrü Filik ve Selendi Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız katıldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Salihli Selendi Kula Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (1)

İrfan TÜRKYILMAZ:

Bu türsorun tespitleri çok iyidir. Lakin yetkililerle de yapımı konusunda inatçı olunmalı. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title