Haberler

Kula'da Çiftçiler Yağmur Duasına Çıktı

Manisa’nın Kula ilçesine bağlı Dereköy mahallesinde Şubat ayının sonuna gelinmesine rağmen yağmur yağmaması üzerine binlerce çiftçi yağmur duasına çıktı.

Manisa'nın Kula ilçesine bağlı Dereköy mahallesinde Şubat ayının sonuna gelinmesine rağmen yağmur yağmaması üzerine binlerce çiftçi yağmur duasına çıktı.

Dereköy, Ortaköy Körez Köyü, belde ve ilçe merkezinden gelip Kurtuluş Dereköy eski camii önünde buluşan çiftçiler, yağmur duasına katıldı. Binlerce kişi ellerini semaya açarak yağmur yağması için Allah'a dua etti.

Dereköy Muhtarı Alaattin Ayaz, Şubat ayının sonuna gelindiğini anca hala yağmur yağmadığını söyledi. Ayaz "Yağmur yağmadığı için kuraklık yaşıyoruz. Bir an önce yağmurun yağması ve ürünlerin su ihtiyacının karşılanması amacıyla yağmur duasına çıktık. İnşallah dileklerimiz kabul olur" dedi.

Yağmur duasına katılan Ziraat Odası başkanı Nurettin Topal, Bu yıl bölgede yağmur göremediklerini ifade ederek, "İnşallah yapılan duaların ardından çiftçilerimizin isteği olur yağmur yağar ve toprak ile ürünler suya doyar" diye konuştu. Yağmur duasının ardından yemek ikramı yapıldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dereköy Kula Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title