Haberler

Küfürsüz Yaşam İçin Pedal Çevirdiler

Sivas Kongre Anadolu Lisesi giderek yaygınlaşan küfürlü ve argo konuşmanın azaltılması, önlenmesi ve farkındalık oluşturmak amacıyla ’Küfürsüz Yaşam Projesi’ başlattı.

Sivas Kongre Anadolu Lisesi giderek yaygınlaşan küfürlü ve argo konuşmanın azaltılması, önlenmesi ve farkındalık oluşturmak amacıyla 'Küfürsüz Yaşam Projesi' başlattı.

Kongre Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri küfürlü ve argo konuşmanın azaltılması ve önlenmesi için İnönü Bulvarı üzerinde toplandı. 'Temiz Bir Toplum İçin Küfre ve Argoya Hayır' pankartı açan grup 'Küfre Hayır' tişörtleri giydi. Daha sonra öğretmen ve öğrenciler bisikletlerle argo ve küfür kullanımına dikkat çekmek amacıyla İstasyon Caddesi'nde farkındalık sürüşü gerçekleştirdi. Motosiklet sürücüleri de projeye destek verdi.

Kongre Anadolu Lisesi Müdürü Eyyup Tanyıldız, "Sivas Kongre Lisesi olarak hazırladığımız 'Küfürsüz Yaşam Projesi' kapsamında toplumumuzda giderek yaygınlaşan küfürlü ve argo konuşmanın azaltılması ve önlenmesi üzerinde farkındalık ve bilinç oluşturmak amacıyla düzenlemiş olduğumuz farkındalık sürüşü ile argo ve küfür kullanımına ilişkin bilinç oluşturmayı ve bu bağlamda bu hususa halkın dikkatini çekmeyi amaçlamaktayız. Maalesef ki okulda çağında bulunan öğrencilerimizin bir çoğu ve örgün hayatın dışındaki bireyler gerek görsel iletişim kanallarında gerekse sosyal medyada toplumun ahlakını ve iletişim şekillerini bozacak küfre ve argoya yatkın konuşma biçimlerine maruz kalmakta ve bu uyarılardan olumsuz etkilenmektedirler. Yaygınlaşan bu duruma karşı tepkisizlik ve duyarsızlaşma bunu daha da vahim bir hale getirmektedir. İşte bu nedenle okulumuz ve proje ekibimiz olarak çıktığımız bu yolda toplumumuzda git gide artmakta olan argo ve küfre yatkın konuşma biçimlerinin önüne geçmek amacıyla yaptığımız çalışmalardan biri olan şehir merkezinde bisiklet turuyla bu konuya dikkat çekmeyi amaçlamakta, 'Küfürden sakın, terbiyeni takın' sloganıyla bir nebze de olsa küfür ve argo kullanımın azalmasına aracı olmak niyetindeyiz." diye konuştu. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title