Haberler

Kuduz Karantinası

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesi Bulca köyünün kuduz hastalığı nedeniyle karantinaya alındığı bildirildi.

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesi Bulca köyünün kuduz hastalığı nedeniyle karantinaya alındığı bildirildi.

Köyde başıboş bir kedi 2 kişiye saldırdı. Kedi, köylüler tarafından telef edilirken durum Tarım İl Müdürlüğüne bildirildi. Köye gelen yetkililer kediden alınan örneklerde kuduz hastalığı tespit edince köy karantinaya alındı. Kedinin ısırdığı köylülerin tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Köy sakinlerinden Oğuzhan Kandemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yandaki eve giriyordum. Yengem 'kurtar beni, bana kedi saldırıyor' diye bağırıyordu. Kediyi uzaklaştırdım. Amcamın evine girdim. Tekrar sesler gelmeye başladı. Dışarı çıktığımda kedinin komşumun evinden çıkan birine daha saldırdığını gördüm. Onu da kurtardım." dedi.

Saldırıya uğrayan Şerife Kandemir de "Torunlarımı çağırıp komşuya gidecektik. Torunum çıkana kadar kedi, arkamdan gelerek saldırdı." dedi.

Afyonkarahisar İl Tarım Müdürü Hüseyin Arap ise yaptığı açıklamada Sinanpaşa İlçesine bağlı Bulca köyünde kedi tırmalaması ihbarı üzerine köye gidildiğini söyledi.

Kedinen alınan örneğin Konya'da bulunan Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsüne gönderildiğini belirten Arap, "Pozitif sonuç gelmesi üzerine ekibimiz orada karantina tedbirlerini aldılar. Köydeki tüm başıboş gezen kedi ve köpek gibi hayvanlarının aşılanması noktasında çalışmalar başlatıldı. Bugünden itibaren köyümüzde karantina çalışmaları başlamış oldu. karantinanın ne kadar devam edeceği gelişmelere göre belli olacak." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Arap Sinanpaşa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title