Haberler

Kudüs'teki Sinagog Saldırısı

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: "İsrail askerleri Mescid i Aksa'ya postallarıyla girerek, ağır tahrikte bulunsalar dahi bir başka mabede zarar vermek bunu haklı kılmaz"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Sinagog saldırısını kınayarak, ne sebeple kim tarafından yapılırsa yapılsın sinagoga yapılan bu davranışın kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Görmez, yazılı açıklamasında, Kudüs'te 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan sinagog saldırısına ilişkin, "İsrail askerleri Mescid-i Aksa'ya postallarıyla girerek, ağır tahrikte bulunsalar dahi bir başka mabede zarar vermek bunu haklı kılmaz" ifadesini kullandı.

Filistin sorunun müzakere edilerek, adil ve barışçıl bir yolla çözülmesi gerektiğini, aksi takdirde bölgede şiddetin tırmanacağını belirten Görmez, "ne sebeple kim tarafından yapılırsa yapılsın sinagoga yapılan bu davranışın kabul edilemeyeceğini" kaydetti.

Görmez, İslam dininin mabet masuniyetini esas aldığını vurgulayarak, "İslam, bütün dini mabetleri dokunulmaz görür. Hak arama ve haklı mücadelenin bir parçası olarak görülmesi mümkün olmayan mabetlere saldırmayı ve masum insanları öldürmeyi İslam, büyük suç ve günah olarak kabul eder" değerlendirmesinde bulundu.

Görmez, şunları ifade etti:

"Suçun şahsiliği prensibi esas alınarak yapılan bu saldırıyı gerçekleştirenler hak ettikleri cezayı hukuken almalıdır. Ancak bu saldırı bahane edilerek masum insanları suçlayıp onların üzerinde korku var edecek baskıların kurulması ve haklarının ellerinden alınmasına yönelik karşı hamlelerin gerçekleşmesi asla kabul edilemez. Mabetlere yapılan her türlü saldırıyı kınıyor, akıl ve sağduyu esas alınarak barışın egemen olmasını temenni ediyorum." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title