Haberler

    Kudüs'te Bıçakla Yaralama

    Kudüs'te Yahudi bir yerleşimci sırtından bıçaklanarak yaralandı.

    İsrail Kanal 2 Televizyonu'nun haberine göre, Kudüs'te Yahudi bir yerleşimci sırtından bıçaklanarak yaralandı. Yaralanan Yahudi yerleşimci hastaneye kaldırılırken, İsrail polisi olayı gerçekleştirdiği öne sürülen Filistinli'yi bulmak için bölgeyi ablukaya aldı.

    Gazze'deki Hamas Hareketi, Kudüs'teki bıçaklıyı saldırıyı kutladı.

    Hamas'tan yapılan açıklamada, "İşgal altındaki Kudüs'te cereyan eden bu saldırıyı kutluyor ve İsrail'in Filistinlilere yönelik uygulamalarına verilmiş tabii bir cevap olarak addediyoruz" ifadesi kullanıldı.

    Filistinli'nin cesedi bulundu

    Kudüs'te, Filistinli Hasan Yusuf Ramuni, şoförlüğünü yaptığı otobüsün içinde iple asılı halde bulundu. Ramuni'nin cesedi otopsi yapılmak üzere Hedasa Hastanesi morguna gönderildi.

    İsrail polisinin kısa sürede olayı "intihar" olarak adlandırması, hastane önünde toplanan Ramuni'nin ailesi ve meslektaşlarının tepkisine neden oldu, gerginlik yaşandı.

    Ramuni'nin Filistin medyasında yayınlanan fotoğraflarında yüz, sırt ve ayak kısmında morlukların olduğu ileri sürüldü.

    Araçlı eylemler

    Kudüs'te 6 Kasım'da bir Filistinli'nin aracını İsraillilerin üzerine sürmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetmiş, sürücü İsrail askerleri tarafından öldürülmüştü. Batı Şeria'da da benzer bir olayda da üç İsrail askeri yaralanmıştı.

    Kudüs'te bu olaylardan iki hafta önce de tramvay durağına aracı ile dalan bir Filistinli sürücü olay yerinde vurularak öldürülmüş, olayda iki İsrail vatandaşı hayatını kaybetmişti.

    Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da uzun süreden bu yana, İsrail'in politikalarını protesto eden Filistinliler ile İsrail güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor.

    Kaynak: AFP ve AA

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    İsrail Hamas Gazze Kudüs Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title