Haberler

Kudüs Bağlantılı Hacca Gidecek Kafile Yola Çıktı

Özel turizm şirketlerinin organize ettiği Kudüs bağlantılı hac turunda yer alan ilk kafile dualarla uğurlandı.

Özel turizm şirketlerinin organize ettiği Kudüs bağlantılı hac turunda yer alan ilk kafile dualarla uğurlandı.

Kutsal topraklara hac ibadeti için gidecek vatandaşlardan isteyenlerin katıldığı, Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu Kudüs'ü ziyaret edecek ilk kafile, tarifeli uçakla Amman aktarmalı olarak yola çıktı.

Uçuş öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bir araya gelen 120 hacı adayının heyecanlı ve mutlu oldukları görüldü. Hacı adaylarının yakınları tarafından uğurlanan kafilenin hareketi öncesinde dua edildi.

Kafiledeki hacı adaylarından Havva Ünal, eşiyle hacca gidebilmek için 9 yıldır beklediklerini söyledi. Ünal, Kudüs üzerinden hacca gitmek için turizm şirketine talepte bulunduklarını kaydederek, "1967'den bu yana Kudüs bağlantılı hac ilk defa yapılıyor. Buna katılanlardan olmak çok güzel bir duygu" dedi.

Ünal'ın emekli öğretmen eşi Enver Ünal da hayatı boyunca Kudüs'ü görmeyi arzu ettiğini, bu hayalini gerçekleştireceği için çok heyecanlı olduğunu belirtti.

Özel Turizm şirketi yetkilisi Mustafa Sadık Dursun, kafilede 120 hacı adayı bulunduğunu ifade etti. Dursun, daha önce de umre bağlantılı Kudüs ziyaretini gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Bu sene ilk defa Kudüs bağlantılı hac turlarımızı da başlattık. Biz de 48 yıl sonra bunun mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz" diye konuştu.

Hacı adaylarının Kudüs'te 3 gün kalacaklarını dile getiren Dursun, burada Mescid-i Aksa ile bazı kutsal yerlerin ziyaret edileceğini anlattı.

Kafile sorumlusu Yakup Ayaz da Osmanlı döneminde hacı adaylarının Kudüs'ü muhakkak ziyaret ettiklerini söyledi.  Ayaz, kafilenin Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılacağını aktararak, "Dileğimiz, Kudüs'ü hürriyetine kavuşmuş bir şehir olarak da ziyaret etmektir" ifadelerini kullandı.

Hacı adaylarından Ercan Karadeniz, Kudüs bağlantılı hac ziyaretinin kendilerine ayrı bir heyecan kattığını söyleyerek, Kudüs'ün Müslümanlar için önemine işaret etti.

Eşi Mehmet Altınbaş ile hac ibadetini yerine getirecek Gülseren Altınbaş ise bu ziyaret için 7 sene beklediklerini, kutsal topraklarda Müslümanlar için bol bol dua edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Kudüs Amman Hac Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title