Haberler

Küçükmenderes Sulama Projesinde Hedef "04.04.2014"

Ekonomisi büyük ölçüde tarıma dayalı olan İzmir'in Küçük Menderes havzasının, yarım asırlık hayali olan sulama projesi inşaatı devam ediyor.

Ekonomisi büyük ölçüde tarıma dayalı olan İzmir'in Küçük Menderes havzasının, yarım asırlık hayali olan sulama projesi inşaatı devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda biten barajın gövde inşaatının ardından sulama kanallarını döşeyen yüklenici firma ekipleri tarafından ana hat borularının döşemesi devam ederken, ekipler Ertuğrul köyü yakınlarına kadar ulaşmayı başardı. Barajdan Eselli'ye kadar olan bölgenin sulanması için ilk imzalar da atıldı.

Türkönü köyü yakınlarında son günlerde antik Neikeia kenti kalıntılarının arka arkaya bulunmasının ardından ekipler de çalışmalarını temkinli olarak sürdürmeye başladı. Bir takım tarihi kalıntıların ortaya çıkmasından sonra antik kent kalıntılarına zarar vermemek amacıyla projede küçük değişiklikler yapılırken, yüklenici firma yetkilileri amaçlarının projeyi "04.04.2014" tarihine kadar tamamlamak olduğunu ifade ettiler.

Yüklenici firma Ahmet Aydeniz İnşaat A.Ş.'nin inşaat mühendislerinden Eşref Taş, kış mevsiminde de çalışmaların ara verilmeden sürdürüleceğini söyledi.

"04.04.2014'E YETİŞECEK"

Çalışmalarda bir aksamanın söz konusu olmadığını dile getiren Taş, "Şu an ana hat borularını yerleştiriyoruz. Sözleşmede teslim tarihi 2015 ama biz Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu'nun kanalların temel atma töreninde ifade ettiği 04.04.2014 tarihinde sulama kanallarını teslim edeceğiz. Bu yönde kış-yaz demeden çalışıyoruz. Çalıştığımız bölgenin hava şartları kışın da çalışmaya müsait olduğundan tempomuzu arttırdık. Bir yandan bölgede bulunan antik kalıntılar nedeniyle kazılarımız müze ekipleri denetiminde yapılıyor. Projeyi titizlikle gerçekleştiriyoruz. Proje 20.000 hektarlık araziyi kapsıyor, 570 kilometre hat döşenecek" diye konuştu.

İLK İMZALAR ATILDI

Öte yandan, projenin inşa çalışmaları sürerken, bir yandan sulamaya başlanması için ilk imzalar atıldı. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü 21. Şube ve Küçük Menderes Sulama Birliği arasında bin hektarlık alanın sulaması için dün protokol imzalandı. Protokol onay için Ankara'daki DSİ Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. Bu onayın ardından İzmir'de düzenlenecek bir törenle, ilk sulama faaliyetinin ilk adımları resmen atılmış olacak.

Beydağ Barajı'ndan Eselli mevkiine kadar olan kısımda sulama yapılacağını ifade eden Birlik Başkanı Özay Kaptan, "Projenin ilk meyvesi olan ilk sulama bölgesi için ilk imzaları attık. Sulamanın başlıyor olması nedeniyle birlik bütçemizde de düzenlemeler yapıldı. Ankara'dan bir ay içinde alınacak onayın ardından bir tören daha düzenlenecek. Üreticimize hayırlı olsun" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eşref Taş Menderes İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title