Haberler

Küçüklerden Şaşırtan Buluşlar

Başakşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya Living Lap Günleri 2015 bünyesinde küçüklerin buluşları yoğun ilgi görüyor.

Başakşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya Living Lap Günleri 2015 bünyesinde küçüklerin buluşları yoğun ilgi görüyor.

Dünya teknolojilerine ev sahipliği yapan Başakşehir Belediyesi, İnovasyon ve Girişimcilik Merkezinde düzenlediği Dünya Living Lap Günleri 2015 bünyesinde teknolojik ürünlerin tanıtımını yapıyor. Living Lap (Yaşam Laboratuvarı) bünyesinde eğitim alan çocuklar, oyun aracı olarak kullandıkları legoları icat malzemesi olarak kullanarak hayal dünyasını yansıtma fırsatı buluyor. Hocalarından aldıkları derslerle, kontrollü bir şekilde çalışma yapan çocuklar, legoları insan yaşamında kullanabileceği araç olarak tasarlayıp geliştiriyor. Kimisi dakika ayarlı saat yapıyor, kimisi yere düşmeyen robot, kimisi harekete duyarlı köpek yapıyor. Çocukların bu çalışmalarından çıkan ve Living Lap bünyesinde tanıtılan ürünler katılımcılardan ilgi görüyor.

"LEGOLARI OYUN AMAÇLI DEĞİL EĞİTİM AMAÇLI KULLANIYORUZ"

Çocukların hayatında önemli bir yere sahip legoları eğitim amaçlı kullandıklarını belirten Living Lap Fizik Öğretmeni Demet Erim, "Burada legolarla ilgili çocuklara yönelik çalışmalar yapıyoruz. Aslında biliyorsunuz legolar bir oyun parçası olarak her evde bulunuyor. Biz, burada legoyu eğitim amaçlı kullanıyoruz. Legonun eğitim setiyle çocuklara bilgiler veriyoruz. Fizik, matematik, mühendislik bilgisi yani bunların hepsini karıştırarak çocukların hepsini legoyla çocukların hayal dünyasını keşfetmeye çalışıyoruz" dedi.

"ÇOCUKLARIN HAYAL DÜNYALARI GÜZEL İCATLARIN ÇIKMASINA KOLAYLIK SAĞLIYOR"

Çocuklar üzerinde çalışmalarının verilen eğitimle bitmediğini anlatan öğretmen Erim, "Çocukların bu öğrendikleri bilgileri nasıl teknolojiye çevirebilirler diye düşünerek çalışma yapıyoruz. Çocuklarımız yaptıkları çalışmalarda kendi hayal dünyalarını genişletiyor ve kendi yaratıcılıklarını ortaya katıyorlar. Bu çalışmalar sonrası bizim bile tahmin etmekte güçlük çektiğimiz küçük güzel icatlar ortaya çıkartıyorlar" diye konuştu.

MİNİK MUCİTLER YAPTIKLARIYLA ŞAŞIRTIYOR

Zaman tutmak için bir dakikalık zaman dilimi ele alarak icat yapan 12 yaşındaki Muhammed Zeytinbahar, yaptığı deneydeki dakikanın önemini anlattı. İcadının nasıl çalıştığını anlattıktan sonra konuşan Zeytinbahar, şunları söyledi: "Ben mucitliği babamdan gördüm. Bana da ondan geçti ve bende zaten bu tür şeylere çok meraklıydım. Bende sürekli bir şeyler yapmak istiyordum o yüzden babam bana sürekli lego alırdı. Annem araştırmaları sonucunda Living Lap'ı bulmuş. Bende buraya katılarak buradaki hocalarım sayesinde birçok teknolojik ürün bulduk ve yaptık."

Minik mucit Songül Aytaç da, "Hocalarımız sayesinde elimizde bulunan aletleri kullanmayı öğrendik. Öğrendiğim çalışmalar sayesinde elimde bulunan köpeği yaptım. Bu köpek hiçbir etki veya tepki görmediği zaman uyumaya başlıyor. Onun dışında renkleri gördüğü zaman çeşitli tepki vereceği yönünde veriler yükledik. Bu köpeğe yüklediğimiz veriler sayesinde vereceği tepkilerle istediğimiz işleri yaptırabiliyoruz" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Başakşehir Belediyesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title