Haberler

Küçükkuyu - Emekli Tümgeneral Özbek'ten Yaş Çıkışı

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne Bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde, Atatürkçü Düşünce Derneği'nce Düzenlenen 'türkiye'nin Gündemi' Konulu Söyleşiye Katılan Emekli Tümgeneral Osman Özbek, Yüksek Askeri Şura (yaş) Toplantısıyla İlgili Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu. Özbek, 'içişleri Bakanı Devrede, Adalet Bakanı Devrede, Yetmedi, MİT Müsteşarı'nı Çağırıyor. Yaş Toplantısı'ndan Önce MİT Müsteşarı'nı Çağırıp Ondan Bilgi Alıyor. Ne Bilgisi Alıyorsun? MİT Müsteşarı Devletin Generalini, Subayını mı Fişliyor? Hangi Yetkiyle? MİT Müsteşarı'nı Böyle Kullanmak Senin Haddine mi' Dedi.

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde, Atatürkçü Düşünce Derneği'nce düzenlenen ''Türkiye'nin Gündemi' konulu söyleşiye katılan emekli Tümgeneral Osman Özbek, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özbek, ''İçişleri Bakanı devrede, Adalet Bakanı devrede, yetmedi, MİT Müsteşarı'nı çağırıyor. YAŞ Toplantısı'ndan önce MİT Müsteşarı'nı çağırıp ondan bilgi alıyor. Ne bilgisi alıyorsun? MİT Müsteşarı devletin generalini, subayını mı fişliyor? Hangi yetkiyle? MİT Müsteşarı'nı böyle kullanmak senin haddine mi' dedi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği söyleşi Küçükkuyu Liman içindeki Cafe Yaşar'da gerçekleşti. ''Yandaş yargı ve AKP'ye bağlı yandaş savcıların kararları sonucunda 102 kişiye tutuklama kararı getirildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda terfi etmesi beklenen 11 subay mahkemenin ön kararı ile terfi ettirilmedi' diyerek sözü tartışma yaratan YAŞ toplantısına getiren emekli Tümgeneral Osman Özbek, sert ifadelerle Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Özbek, bu kez yapılan YAŞ toplantısının çok farklı olduğuna dikkat çekerken, şunları söyledi:

''Mesela İçişleri Bakanı devredeydi YAŞ'ta. Kanunda var mı, yok. İçişleri Bakanı hangi yetki ile YAŞ ile ilgili devreye girdi? Başka bir şey daha; Adalet Bakanı vardı. Adalet Bakanı hangi yetkiyle girdi? İşin içindeydi Adalet Bakanı. Başbakan ile her gün görüşüyordu. Bunun hukukla, bunun etik değerlerle, devlet yönetimi ile ilgisi var mı? Devleti başka türlü yönetirsen bunun adı faşizan yönetim olur. İçişleri Bakanı devrede, Adalet Bakanı devrede, yetmedi, MİT Müsteşarı'nı çağırıyor. YAŞ Toplantısı'ndan önce MİT Müsteşarı'nı çağırıp ondan bilgi alıyor. Ne bilgisi alıyorsun? MİT Müsteşarı devletin generalini, subayını mı fişliyor? Hangi yetkiyle? MİT Müsteşarı'nı böyle kullanmak senin haddine mi? Böyle bir şey olabilir mi? Aslında MİT Müsteşarı bana göre Başbakan'ın bu çağrısına uymamalıdır. MİT Müsteşarının, Başbakan'a 'YAŞ döneminde benim gelmem demek terfilere müdahale anlamına gelir. Ben devletin MİT Müsteşarı'yım, Türkiye Cumhuriyeti'nin' demesi lazımdı. Ama kendini siyasi otoritenin MİT Müsteşarı olarak görürse gelir ve geldi de. Başka, Başbakanlık müsteşarı da devrede. Bakın Başbakanlık müsteşarının adı da geçiyor YAŞ'ta. Sanki YAŞ değil de terörle mücadele veya başka bir zirve.'

2007 yılındaki seçimlerde bilgisayarla hile yapıldığını iddia eden Özbek, oy sayan bilgisayar yazılımının Yunanistan ve ABD'den kovulduğunu, ancak önümüzdeki seçimlerde oy sayımında yine bu yazılımın kullanılacağını dile getirdi.

Yaklaşık iki saat süren konuşmasının bitiminde Emekli Tümgeneral Osman Özbek uzun süre ayakta alkışlandı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Küçükkuyu Şubesi Başkanı Kamil Özdemir tarafından çiçek verilen Özbek, daha sonra Kansız Savaş, Çankaya'da Sonbahar gibi kitaplarını okurları için imzalarken uzun kuyruklar oluştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title