Haberler

Küçükçekmece'deki Piyano Merdivenler, Vatandaşların İlgisini Çekiyor

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, sanatseverleri yeni dizayn edilen renkli, ışıklı ve basınca duyarlı piyano merdivenleriyle karşılıyor.

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, sanatseverleri yeni dizayn edilen renkli, ışıklı ve basınca duyarlı piyano merdivenleriyle karşılıyor. İlk günden çocukların yoğun ilgi gösterdiği piyano merdivenler, vatandaşlardan tam not aldı.

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde (SKSM) insanları yürüyen merdivenleri kullanmak yerine merdiven inip çıkmaya özendirmek, müzik ve sanata olan ilgiyi artırmak için tasarlanan piyano merdivenler, sanatseverlerin ve özellikle de çocukların ilgisini çekiyor. 10 basamak üzerine kurulan sensörler yardımıyla 10 farklı piyano melodisi çıkaran piyano merdivenler ilk günden çocukların gözdesi haline gelirken velilerden de tam not aldı.

"Piyano merdivenlerin yüzde 66 oranında insanları harekete yönelttiği görülmüştür"

Piyano merdiven projesi hakkında açıklamalarda bulunan Küçükçekmece Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Çağdaş Mersinlioğlu, "Bu projenin ilk örneği Stockholm'de başladı. İnsanların yürüyen merdivenler ve asansörlerden ziyade harekete yönelmesi için başlayan bir projedir. Dünyada ve Türkiye'de birkaç örneği vardır fakat bir kültür merkezinde yapılan ilk proje olmuştur. Bu çalışma yüzde 66 oranında insanları harekete yönelttiği görülmüştür. Biz bilişim noktasında gelinen gelişimi göstermek, sanata ve kültüre ilgiyi artırmak adına yaptık projeyi. 10 basamaktan oluşan projede sensör mekanizmasıyla 10 farklı piyona melodisi çalıyor. Biz projede özellikle sosyal medya ve basından çok büyük ilgi gördü. Buradan geçen herkes sürekli olarak üzerine basmadan buradan geçmiyor" dedi.

Piyano merdivenler ailelerden tam not aldı

Kültür merkezine çocuğunu almak için gelen Gülten Kılıç, "Ben bir büyük olarak çok güzel buldum. Ben çok eğlendiysem, çocuklar daha çok zevk alarak kullanacaktır. Burada eğlenen çocuklar buraya gelmeyen çocuklara tavsiyede bulunacaklardır" diye konuştu.

Kültür merkezindeki merdivenleri beğendiğini söyleyen Erkut Mutlubaş, "Buraya yürüyen merdiven yerine piyano merdiven yapmışlar. Bence çok iyi bir proje olmuş. Çocuklar burada çok eğleniyorlar" şeklinde konuştu.

"Piyano merdivenlerde çocuklar doyasıya eğleniyor"

Piyano merdivenleri çok sevdiğini söyleyen Öykü Boğatoğlu, "Burada ders sırasında bazı öğretmenlerim gelip demişti ki sen piyano çalmayı biliyor musun? Ben bilmiyorum demiştim. Daha sonra öğretmenlerim bana artık ayaklarınla çalabilirsin dedi. Ben daha sonra dışarı çıkınca bunu gördüm ve çok mutlu oldum" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Stockholm Sefaköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title