Haberler

Küçükçekmece'de Tarihi Eser Operasyonu

Güncelleme:

Küçükçekmece'de polisler 4 gündür takip ettikleri hırsızları çaldıkları tarihi eserlerle birlikte yakaladı.

Güven Timleri Şube Müdürlüğü Motorize Timler Büro Amirliği'ne bağlı polis ekipleri, Florya'da bir evden yapılan hırsızlık sonrası eşgalini belirledikleri R.Ç.(35), Y.U. (23) ile birlikte (20) yaşındaki M.Y'yi takibe aldı. Ekipler, 4 gün boyunca takip ettikleri şüphelileri Küçükçekmece İstasyon Mahallesi'nde akşam 21.00 sıralarında kiraladıkları bir otomobille birlikte yakaladı.

TARİHİ KILIÇ ELE GEÇİRİLDİ

Gözaltına alınan şüphelilerin kiraladıkları aracın bagajında, Florya'da soyulan evdeki eski içkiler, köstekli saat ve çeşitli markalarda kol saatleri, inci takılar ve küperin yanı sıra üstleri sedef işlemeli tarihi tabanca, tarihi bıçak ve üzerinde "1914 yılı dedem Mehmet'e ait olan kılıç Mehmet Abdullahağaoğlu Sarıkamış savaşına gitti geri dönmedi" yazılı not bulunan tarihi kılıç ve bir miktar narkotik madde ele geçirildi.

Şüpheliler, ele geçirilen malzemelerle birlikte gözaltına alınarak Kanarya Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Şüphelilerin yapılan incelemede çeşitli suçlardan sabıkalarının olduğu belirlenirken, hırsızlık için girdikleri evden aldıkları eşyaların tarihi eser olması dikkat çekti. Sağlık kontrolüne götürülen şüpheliler, daha sonra ifadelerine başvurulmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title