Haberler

Küçükçekmece'de Madde Bağımlıları İçin Rehabilitaston Merkezi Açıldı

Küçükçekmece’de madde bağımlılarına psikolojik destek vermek ve bağımlılıktan kurtulmalarına yardımcı olmak için Bağımlılıkla Mücadele Danışmalık ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı.

Küçükçekmece'de madde bağımlılarına psikolojik destek vermek ve bağımlılıktan kurtulmalarına yardımcı olmak için Bağımlılıkla Mücadele Danışmalık ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı.

Küçükçekmece Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile Bağımlılıkla Mücadele Danışmalık ve Rehabilitasyon Merkezi düzenlenen tören ile açıldı. Açılışa, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bağımsız Yaşamın Rengi Projesi kapsamında açılan merkezin temel amacı, ilçedeki bağımlılık riski taşıyan gruplar ve madde bağımlıları üzerinde yoğunlaşarak, önleyici tedbirler ve rehabilitasyon çalışmaları ile katkı sağlamak. Merkez de, AMATEM, ÇEMATEM gibi sağlık kuruluşlarında tedavisi tamamlanmış bağımlıların maddeye geri dönüşünü engellemeye yönelik rehabilite çalışmaları yürütülecek.

Açılış töreni madde bağımlılığının nasıl ortaya çıktığını ve önüne nasıl önlenmesi gerektiğini anlatan video gösterimi ile başladı. Ardından protokol konuşmaları yapılarak merkezin açılışı kurdele kesimi ile gerçekleştirildi. Protokol üyeleri merkezin içerisini gezerek bilgi aldı.

"BİZİM ÇOK CİDDİ ANLAMDA ÖNCE SİGARA İLE MÜCADELE ETMEMİZ LAZIM"

Bağımlılık ile ilgili daha büyük projelere ihtiyacın olmamasını temenni eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, " İnşallah burada açılışını yaptığımız merkezin üstlendiği rol çok fazla olmaz. Çünkü bu merkezlerin faaliyeti devam ettikçe sorun da devam ediyor demektir. Bağımlılıkla mücadelede bir esasa ihtiyacımız var. Benim şahsi düşüncem bu noktada eksiklerimiz var. Bağımlılıkla ciddi anlamda gerçek bir mücadele yapabilmemiz için bizim çok ciddi anlamda önce sigara ile mücadele etmemiz lazım" şeklinde konuştu.

"GENÇLİĞİMİZİN VE GELECEĞİMİZİN EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA"

Bağımlılığın en büyük toplumsal sorunların başında geldiğini ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, "Hepimizin bu meseleleri çok görme taraftarı olmadığımızı biliyoruz. Bu meseleyi kabul etme taraftarı olmasak da bir gerçek ile karşı karşıyayız. Toplumsal sorunlarımızın en önemlilerinden biri ile mücadele etmek zorundayız. Bu konu illegal uyarıcılar, uyuşturucular ve sigara noktasında gençliğimizin ve geleceğimizin en önemli sorunları arasında yer almış durumda. Bununla ne kadar birlikte mücadele edebilirsek, milletimizin geleceğini kurtarmak için o kadar adım atmış oluruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Karadeniz İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title