Haberler

Küçükçekmece'de Görme Engelli Hafızlar Yetiştirilecek

Küçükçekmece Müftülüğünce görme engellilerin hafızlık eğitimi alacağı derslik ve kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Görme engellilerin de eğitim gördüğü Halkalı'daki Çamlıkaltı Erkek Kur'an Kursu'nda derslik ve kütüphane için açılış töreni düzenlendi.

Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, açılışta yaptığı konuşmada, görme engelli öğrencilerin Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmek için verdiği mücadele ve çabanın kendisini memnun ettiğini söyledi.

Görme engelli çocukların yanı sıra Sudan'dan gelen öğrencilerin de kursta eğitim göreceğini kaydeden Kaya, "Gözleri çakmak çakmak misafirlerimizi görünce, İslam'ın birleştiğinin farkına vardık. Dinimiz, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun insanları ne güzel bir araya getiriyor. Biz muhteşem bir dinin mensubuyuz. Görme engelli kardeşlerimiz eğitimlerine yardımcı olan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Buradaki donanım eksikliklerin giderilmesi beni ayrıca mutlu etti. Bu kurs özellikle yakın çevremize yardımcı olacak." diye konuştu.

Küçükçekmece Müftüsü Mustafa Temel, görme engellilere yönelik dersliğin ve kütüphanenin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Görme engellilerin bundan sonra bu kursta doküman sıkıntısı çekmeyeceğini ifade ederek, "Ne kadar uğraşsak, çaba göstersek bu yavrularımız için az. İnşallah bu çocuklar hem kendilerini kurtaracaklar, vatana, millete hizmet edecekler." dedi.

Kurs yöneticisi Sinan Tunç ise yaz Kur'an-ı Kerim Kursu'na katılan hafızlığa meyilli 13 görme engelli çocuğun hafızlık eğitimi aldığını belirtti. Görme engellilerin Braille alfabesiyle ders aldığını ve sesli kütüphanede ezberlerini sürdürdüklerini belirterek, "Görme engellilere yönelik Türkiye'de bir ilk olan kursumuz, 2 yıl önce açılmıştı. Bu kez onlar için özel sınıf, özel kabartma elifba, Kur'an-ı Kerim ve sesli kütüphane açıyoruz. Bu hizmetler onlar için çok kıymetli. Engelli kardeşlerimize maddinin yanı sıra manevi yardımda da bulunmak lazım. Türkiye'de görme engellilere Kur'an-ı Kerim'i öğretecek yeteri sayıda hoca yok. Bu eksiğin de bir an önce tamamlanmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dersliğin ve kütüphanenin açılış kurdelesi kesildi. Derslik ve kütüphane hakkında kurs yetkililerinden bilgi alan Küçükçekmece Kaymakamı Kaya ve beraberindekiler, görme engelli öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Küçükçekmece Halkalı Sudan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title