Haberler

Küçükçekmece'de Geleneksel Sanatların Genç Ustalarından Sıra Dışı Sergi

Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi ustaları sıra dışı bir sergiye imza attı.

Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi ustaları sıra dışı bir sergiye imza attı.

'Renk, Mekan, Ritim' isimli sergi ile izleyici karşısına çıkan usta isimler, geleneksel sanatlar alanında ilk kez eser-mekan ilişkisiyle eser üreterek, geleneğin dışına çıktı. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirilen sergi açılışına, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, geleneksel sanatların usta isimleri ve sanatseverler katıldı.

"Kültür sanat hayatına katkı sağlamaya devam ediyor"

Sergi açılışında konuşan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisinin 4 yaşını doldurduğuna dikkat çektiği konuşmasında, "Geleneksel Sanatlar Akademisi, 400 öğrencisiyle kültür ve sanat hayatına katkıda bulunmaya devam ediyor. Katkı sağlayan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum ve sanatçılarımızı da tebrik ediyorum" diye konuştu.

Geleneksel sanatlarda reform

Geleneksel Sanatlar Akademisi Danışmanı ve Kat'ı üstadı Dürdane Ünver, serginin geleneksel sanatlarda reform özelliği taşıdığına dikkat çekti. Tezhip üstadı Semih İrteş ise heyecanlı olduğunu dile getirdiği konuşmasında, sergideki eserlerin geleneksel sanatlardan hız alarak yeni tasarımlar olarak ortaya çıktığını ifade etti.

Başkan Karadeniz'e teşekkür

Sergide eserleri bulunan sanatçılar adına konuşmasını gerçekleştiren Uğur Taşatan ise Geleneksel Sanatlar Akademisini hayata geçirdiği için Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'e teşekkür etti.

Yüzyıllardan günümüze gelen Türk-İslam sanatlarının ilk kez mekan içerisinde değerlendirildiği sergide, geleneksel sanatların genç ustaları Ayşe Vatansever, Emine Navruz, Erhan Olcay, Ersin Yıldızhan, Hakan Dağlı, Hasan Türkmen, Nazan Ilgaz, Sevgi İrteş Yoldaş ve Uğur Taşatan'ın eserleri yer alıyor. Minyatür, ebru, kaligrafi, hat sanatları örneklerinin yer aldığı sergi, 5 Mart'a değin Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde izlenebilir. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Küçükçekmece Belediyesi Semih İrteş Karadeniz Sefaköy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN 2024 FENERBAHÇE - OLYMPIACOS MAÇI | Fenerbahçe elendi mi? Maç özeti Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title