Haberler

Küçükçekmece'de Engelli Vatandaşlara Afet Eğitimi

Küçükçekmece ilçesinde risk azaltma yöntemleri benimsenerek afete hazırlık, sosyal kalkınma ve kentsel mekan kalitesinin artırılmasına yönelik proje kapsamında, engelli vatandaşlara afet eğitimi verildi.

Küçükçekmece ilçesinde risk azaltma yöntemleri benimsenerek afete hazırlık, sosyal kalkınma ve kentsel mekan kalitesinin artırılmasına yönelik proje kapsamında, engelli vatandaşlara afet eğitimi verildi.

Küçükçekmece'de engelli vatandaşlara afet eğitimi verildi. Küçükçekmece Belediyesi, Uluslararası Mavi Hilal Vakfı ve İstanbul Aydın Üniversitesi'nin ortak projesi kapsamında düzenlenen dezavantajlı grupların afete karşı güçlendirilmesine yönelik eğitim, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Seminere engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Seminerde, afetlerde alınması gereken önlemler hakkında bilgi veren Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Program Direktörü Nalan Ülker, afet öncesi destek ekibi oluşturmanın önemine dikkat çekti.

"ACİL DURUM PLANI YAPILMALI"

Engel ve afetle yaşamanın zorluklarını ve neler yapılabileceğini anlatan Lefke Avrupa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgün Sarp, "Hem afeti azaltalım hem de hazırlanalım. Afete hazır olmak zorundayız. Hiçbir şey bizim kaderimiz değildir. Afet ve acil durumlarda altın saatlere çok dikkat etmeliyiz. Destek ve kişi grupları oluşturmalıyız. Acil durum kartlarımız her zaman yanımızda olmalıdır. Engelli bireyin ve ailesinin destek grubundaki kişilerle birlikte acil durum planı yapması gerekir" şeklinde konuştu.

Her vatandaşın ilk yardım dersi alması gerektiğini söyleyen Sarp, "İlk yardımda yapılması gereken 3 temel davranışı koruma, bildirme ve kurtarmadır" dedi.

Yangın sırasında engelli vatandaşların dikkat etmesi gereken davranışları anlatan Nilgün Sarp, "En zor durumda zihinsel engellilerdir. Mutlaka birilerine ihtiyaçları vardır. Çocuklarınızı tamamen bağımlı yapmayın. İşitme engelliler ise düdükle yardım isteyebilirler. Bedensel engelliler, 'Yangın var' diye bağırarak yardım isteyebilir. Engelli vatandaşlara kendi adreslerini öğretmeniz ya da kağıda yazarak yanında bulundurmanız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'de ilk kez uygulandığı belirtilen proje kapsamında ilçede eğitim gören bin engelli öğrenciye afet kartı verilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Aydın Üniversitesi Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title