Haberler

Küçükçekmece'de Akıllı Telefonları Bisikletler Şarj Ediyor

Akıllı telefon ve tabletlerin şarj sorunu ile vatandaşların hareketsizliğini güzel bir ironide birleştiren Küçükçekmece Belediyesi pedal çevirerek cihazların şarj olmasını sağlayacak bisikletleri vatandaşların kullanımına sundu.

Akıllı telefon ve tabletlerin şarj sorunu ile vatandaşların hareketsizliğini güzel bir ironide birleştiren Küçükçekmece Belediyesi pedal çevirerek cihazların şarj olmasını sağlayacak bisikletleri vatandaşların kullanımına sundu. Bu sayede vatandaşlar hem spor yapıyor hem de telefon ve tabletlerini şarj ediyor.

Türkiye'nin ilk yeşil sertifikalı kamu binasında hizmet veren Küçükçekmece Belediyesi, hizmet binasına yerleştirdiği bisikletli şarj cihazlarıyla vatandaşlara spor yapmaları gerektiğini hatırlatıyor. Teknolojik olanaklar arttıkça insanların spordan uzaklaşmalarına dikkat çekmek için hayata geçirilen projede bir bisikletin üzerine koyulan dinamo sayesinde pedal çevrildikçe elektrik üretiliyor. Üretilen elektrik akıllı telefon ve tabletleri şarj etmek için kullanılabiliyor. Bisikletli cihazı kullanan vatandaşlar, pedal çevirerek spor yaparken, telefonlarını da şarj edebilme olanağına kavuştular. Cihazlar, aynı anda iki telefonu veya tableti birden şarj edebilecek kadar elektrik üretebiliyor. Başlangıç noktası olarak sadece Küçükçekmece Belediyesi içine koyulan şarjlı bisikletler, ileride alışveriş merkezleri ve kapalı alanlarda da yaygınlaştırılması hedefleniyor.

"HAREKETSİZLİĞE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN"

Vatandaşların hayatlarındaki hareketsizliğe dikkat çekmek için projeyi geliştirdiklerini belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "Belediyeye gelen vatandaşlarımızın işlemlerini sırasında bekleme sürelerini hem hareket etsinler hem de telefonlarını şarj eksikliklerini gidersinler istedik. Aslında bu daha çok hepimizin hareketsizliğine dikkat çekmek için yapmış olduğumuz bir çalışma. Biz böyle bir espri ile vatandaşlarımıza hareketsizliğini hatırlatmak istedik. Hareketsizliği başta ben olmak üzere bütün vatandaşlarımız hayatından çıkartır ve hepimizin hayatına tekrar spor girer" ifadelerine yer verdi.

"İNSANLARI SPORA TEŞVİK EDİYOR"

Projenin insanları sağlıklı yaşama teşvik edeceğini ifade eden Hüseyin Özdemir, "Bana göre çok hoş ve sağlıklı bir bisiklet. Hem insan kendi enerji harcıyor hem telefonu şarj ediyor. İnsanları spora teşvik ediyor. Projeyi düşünenlerin yüreğine ve emeğine sağlık" dedi.

Hasan Baş, "Şimdi şarj etmeye başladı biraz sonra telefonumu doldurur. Çok güzel bir makine olduğunu düşünüyorum. Hem spor yapıyoruz hem telefonu şarj etme olanağı buluyoruz. Hem telefonu şarj ederken bacaklarımızı da geliştiriyoruz bu arada" Şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title