Haberler

Küçükçekmece'de Ağaçlar 'Gül' ve 'Şiir' Açtı

* Küçükçekmece Belediyesi, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kapsamında ilçe genelinde trafiğe kapalı caddelerdeki ağaçları, gül ve ünlü şairlerin 'kadın' temalı şiirlerinin yazılı olduğu kartlarla süsledi.

* Küçükçekmece Belediyesi, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kapsamında ilçe genelinde trafiğe kapalı caddelerdeki ağaçları, gül ve ünlü şairlerin 'kadın' temalı şiirlerinin yazılı olduğu kartlarla süsledi.

8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikle ağaçlar gül ve şiir açtı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de kadınlara kırmızı gül dağıttı.

Haber - Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL / DHA

Küçükçekmece Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 'Kadına Şiirle Gül' etkinliği düzenledi. Cennet Mahallesi Hürriyet Caddesi'nde düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, bütün kadınların 'Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Dünyanın kadınla güzel olduğunu belirten Karadeniz, etkinlikle ilgili olarak, "Bu yıl, her kadınımıza gül ve şiir takdim ediyoruz. Bunun kadına karşı erkeklerin duyması gereken hassasiyete etkili olacağını ümit ediyoruz" dedi.

TEMEL KARADENİZ: KADINA ŞİDDETİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Kadına yönelik şiddet olaylarına değinen Karadeniz, "Nasıl oluyor da halen daha kadına yönelik şiddetten bahsedebiliyoruz. Toplum olarak bunu yok etmeliyiz. Kadın ve erkeğin eşit olduğu konusunda samimiysek, bir elmanın iki yarısı olduğunu düşünüyorsak bu iki yarıyı geliştirmek, toplumdaki hak ettiği yerlere gelmesi konusunda gerekenleri yapmalıyız. Benim annem, eşim, ve koklamaya kıyamadığım iki çocuğum da kadın. Etrafımızda bu kadar kadın varken onlara uygulamış olduğumuz şiddeti anlamak mümkün değil" diye konuştu. Ağaçların şiirler ve güllerle süslendiği caddeden geçen kadınlar, kendilerine takdim edilen güllerden memnuniyet duydu. Kadınlar, hak ettikleri değerin kendilerine verilmesi gerektiğini vurguladı.

"KADIN MUTLU OLURSA TOPLUM MUTLU OLUR"

Etkinliğe katılan Bahriye Karakoyun, kadının her yerde hak ettiği şekilde yerini alması gerektiğini belirterek, "Kadınlarımızın kalbi hep bugün gibi aydınlık olması lazım. Eğer kadın mutlu olursa toplum da mutlu olur. Onun için kadına hak ettiği değer verilmeli. Kadınlar istismar edilmemeli, kadına obje gibi bakılmamalı. Kadın, her yerde hak ettiği şekilde yerini almalı" diye konuştu.

Sibel Tuğra ise "Bütün kadınların 'Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, her günlerinin böyle güzel ve anlamlı geçmesini diliyorum. Kadınlar hak ettiği değerin verilmesi ve her günlerinin güzel geçmesi için herkesin fedakarlık yapması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kadınların şiirler okuduğu müzik dinletisinin gerçekleştiği etkinlikte, Belediye Başkanı Temel Karadeniz, kadınlara kırmızı gül dağıttı. Ayrıca vatandaşlar da hediye vermek için ağaçlara asılan güllere yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Karadeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title