Haberler

Küçükçekmece Belediyesi'nden Kariyer Semineri

Küçükçekmece Belediyesi, Secret CV işbirliğiyle düzenlediği kariyer seminerleriyle gençlere iş hayatlarının ilk adımlarında destek olmaya devam ediyor.

Küçükçekmece Belediyesi, Secret CV işbirliğiyle düzenlediği kariyer seminerleriyle gençlere iş hayatlarının ilk adımlarında destek olmaya devam ediyor.

Küçükçekmece Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü'nün Secret Cv işbirliği ile düzenlediği söyleşiye Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program kapsamında Küçükçekmece Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Secret Cv Kurumsal İletişim Müdürü Elif Büyükak Kunter, öğrencilere CV doldurma, iş arama süreci ve mülakat tekniklerini anlattı.

"ÖĞRENCİLERE KELEBEK ÖRNEĞİ"

Söyleşide çocuklara büyük hedeflere sahip olmalarını ve her gün okuldan çıktıktan sonra kendilerini "Bugün ne öğrendim?" diyerek sorgulamalarını öğütleyen Hamit Çakır, "Hayat bir imtihandır. Sizler de ilk başlarda zorluklar çekecek ancak sonra istediğiniz hayata kavuşacaksınız. Aynı bir kelebeğin kozadan çıkarak uçması gibi. O kozayı açana kadar ne zorluklar çekiyor ancak o zorlukları göğüslemezse hiçbir zaman o güzel kanatlara sahip olan, uçabilen bir kelebek olamaz" diye konuştu.

CV'nin en basit tanımıyla, iş arayanların kendilerini firmalara ve işverenlere pazarlamasının bir yolu olduğunu belirten Büyükak, CV doldurmanın ve iş aramanın çok ciddi bir iş olduğunu söyledi. Elif Büyükak Kunter, insanların genelde sosyal paylaşım sitelerinde gezerken ya da başka bir işle meşgulken CV doldurdukları için cinsiyetlerini yanlış yazmaları gibi çok basit ama komik hatalar yaptıklarını ifade etti. Türkiye'deki CV'lerin büyük çoğunluğunun fotoğraflı olduğunu vurgulayan Büyükak, CV 'lerde iş başvurusu için uygun ciddi fotoğrafların kullanılmasının önemine değindi.

"OKURKEN MUTLAKA ÇALIŞIN"

Türkiye'de kendilerine uygun olmayan işleri seçtikleri için mutsuz yaşayan bir sürü insan olduğunu belirten Büyükak, doğru işi seçebilmek için insanın ilk başta kendisini tanıması gerektiğini söyledi. Öğrencilerin eğitimleri sırasında part time işlerde çalışarak kendilerini ve kendilerine uygun işi bulabileceklerini kaydeden Büyükak, bu deneyimin onları rakiplerinden bir adım daha öne çıkaracağını ifade etti.

Mülakatta ise, 'Bu işi yapabilirim, bu işi istiyorum, uyumluyum ve verim sağlarım' gibi mesajlar verilmesi gerektiğini ve beden dilinin çok önemli olduğunu belirten Büyükak, mülakat sırasında ne çok hareketli ne de çok durağan olunmaması gerektiğinin altını çizdi.

Program sonunda söyleşiye katılan öğrencilere, Küçükçekmece Belediyesi ve Secret Cv tarafından hazırlanan sertifikalar verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Hamit Çakır Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title