Haberler

Küçükcan: "Türkiye Demokrasiden ve Terörle Mücadeleden Vazgeçmeyecek"

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türkiye Delegasyonu Başkanı ve Dışişleri Komisyonu Üyesi AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, AKPM komisyon toplantılarına katılmak üzere Fransa'nın başkenti Paris'e gitti.

Milletvekili Küçükcan yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi İzleme Komitesi, Siyasi Komisyon ve Divan toplantılarına katılmak üzere Paris'e gittiğini belirterek bu toplantılarda Türkiye'nin tezlerini anlatacağını belirtti. Milletvekili Küçükcan açıklamasında, 7 Haziran 2015 seçimlerini takiben PKK'nın başlattığı hendek ve barikat terörüne karşı alınan önlemler, terörle mücadelede atılan adımlar ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen Olağanüstü Hal döneminde alınan kararların AKPM gündemine sıklıkla getirildiğini ve Paris'teki toplantılarda Türkiye'nin ana gündem maddelerinden biri olduğunu söyledi. Küçükcan, "Türkiye AKPM'nin kurucu üyelerinden biri olarak Konsey değerlerini önemseyen ve kendi hukukuna yansıtan bir ülke. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uyan, Venedik Komisyonu ile işbirliği yapan ve demokrasisini güçlendiren bir ülke. Ancak Türkiye'nin karşılaştığı terör saldırıları, darbe girişimi, PKK, DEAŞ ve FETÖ'nün güvenliğimize yönelik tehditleri ülkemizin Olağanüstü Hal ilan etmesini zaruri kılmıştır. Avrupa Konseyi'ne üye ülkelerin çoğu Fransa'nın Kasım 2015 tarihinde ilan ettiği Olağanüstü Hali beşinci kez uzatmasına rağmen bu ülkeye eleştiri yöneltmiyorlar. PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi üç tehlikeli örgütün saldırısına maruz kalan Türkiye'ye ise haksız ve sert eleştiriler yöneltiliyor. AKPM komisyon toplantılarında bu konuları ve çifte standardın kabul edilemez olduğunu dile getiriyoruz" dedi.

"Türkiye demokrasiden ve terörle mücadeleden vazgeçmeyecek"

Milletvekili Küçükcan, Olağanüstü Hal ilanının anayasal bir hak olup, benzer saldırılara maruz kalan diğer ülkelerin de başvurduğu bir mekanizma olduğunu ve bunun demokrasiden ve demokratik değerlerden sapma ve uzaklaşma anlamına gelmediğini belirterek "Bütün dünya şunu bilmelidir ki Türkiye terörle mücadelesine devam edecektir. Bu hem zaruri hem de meşru bir mücadeledir. Avrupa'nın sokaklarında serbestçe faaliyet gösteren, haraç toplayan ve terör ağına militan devşiren PKK'ya resmen terör örgütü listesinde yer almasına karşın ses çıkarmayan ülkelerin Türkiye'ye yönelik demokrasiden uzaklaşma eleştirileri anlamsız ve inandırıcı değil. Zira 15 Temmuz gecesi açık ve net biçimde ispatlandığı üzere Türkiye'de demokrasinin ve demokratik kurumların hamisi ve bekçisinin bizatihi Türk halkı olduğunu bütün dünya gördü. İnsanlarımız canları pahasına demokrasiyi korudu. Bunun yakın tarihte başka bir örneği yok. Demokrasinin büyük bedeller ödenerek savunulduğu Türkiye'ye yönelik otoriterleşme ve muhalefetin bastırılması gibi iddiaların temeli yok. Muhataplarımıza bu gerçekleri anlatıyoruz ve anlatmaya devam edeceğiz. Bu çerçevede Türkiye'nin ne demokrasiden ne de terörle mücadele, teröristleri ve darbecileri adaletin önüne getirme gayretlerinden vazgeçmeyeceğini Paris'te toplanan AKPM komisyonlarında anlatıyoruz" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Talip Küçükcan AK Parti Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title