Haberler

Kırklareli'de Mavi Dil Mücadelesi

Güncelleme:

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, mavi dil hastalığına karşı mücadelelerinin 2 yıl daha süreceğini söyledi.

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, mavi dil hastalığına karşı 15 Temmuz'da başlatılan aşılama çalışmalarının sona erdiğini belirtti.

Hastalığına karşı 335 bin küçükbaş hayvanın aşılandığını ifade eden Keçeci, şöyle konuştu:

"Aşılama çalışmalarıyla hastalığın önüne geçildi. Hastalığa karşı küçükbaş hayvanlar 2016 yılına kadar aşılanacak. Bu tür hastalıklara karşı 3 yıl aşılama yapılıyor. Kırklareli'nde mavi dil hastalığının görülmesinin ardından Bulgaristan'a sınır ilçe ve köylerden aşılama çalışmalarına başlamıştık. Kısa sürede 335 bin doz aşı yaparak hastalığın yayılmasını önledik. Mavi dil hastalığına karşı 2 yıl daha aşılama yapılacak. Hastalığının ilk görüldüğü günden bu yana 565 küçükbaş hayvan öldü. Hastalığa bağlı olarak hayvan ölümleri durdu."

Keçeci, besicilerin zorunlu kalmadıkça hayvanlarını meralarda otlatmamalarını ve toplu sulama göletlerine götürmemelerini istedi.

Hastalığın sinekler yoluyla bulaştığını anımsatan Keçeci, "Mavi dil hastalığına bağlı olarak bazı bölgeler karantina altına alındı. Bu bölgelerdeki hayvan hareketleri takip ediliyor. Bu hastalığa bağlı olarak ölümler yaşanmazsa eylül ayında karantina kalkacak" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Hakan Keçeci Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title