Haberler

Küçükbaş Hayvan Yetiştiricilerine Yün Kırkma Desteği

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi ile Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından küçükbaş hayvan yetiştiricilerine kırkma makinesi desteği verildi.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi ile Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından küçükbaş hayvan yetiştiricilerine kırkma makinesi desteği verildi.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 14 ilde küçükbaş hayvan yetiştiricilerin yararlanması adına kırkma makinesi ve jeneratör desteği verildi. Orduzu Pınarbaşı Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen teslim törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Nihat Çelik, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ile daire müdürleri ve davetliler katıldı.

İlk olarak söz alan Merkez Birliği Başkanı Nihat Çelik, ülkede 44 milyon küçükbaş hayvan bulunduğunu belirterek, "Biz merkez birliği olarak sektörün daha iyi yerlere gelmesi için gayret ediyoruz ve sektör adına yapılan bu tür projeleri önemsiyoruz" diye konuştu.

Daha sonra söz alan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir ise Doğu Anadolu Bölgesi'nin hayvancılık adına büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, Türkiye'deki küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yüzde 26'ısın Doğu Anadolu'da yer aldığını söyledi.

Törende son olarak söz alan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de DAP'ın yapacağı hizmetlerle bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da farklılıklarını ortaya koyacağını ifade ederek, "Bugün burada 14 ildeki keçi ve koyun yetiştiricileri birliklerine kırkma makinesi veriyoruz. Bu projeyi de küçükbaş hayvan birliklerimiz hazırladı. DAP idaresi de buna el attı ve kısa zamanda üreticilerimizin hizmetine sunmuş oldu" diye konuştu. Bakan Tüfenkci, yetiştiricilere verilen kırkma makinesinin jeneratör ile birlikte verilmesinin yayladaki yetiştiricilerin faydalanması adına önemli olduğunu kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından Tüfenkci ve diğer konuklar 14 ile verilen kırkma makinesi ve jeneratörü teslim etti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Anadolu Bölgesi Bülent Tüfenkci Türkiye Malatya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title