Haberler

Küçük Yaşta Pistleri Ağlatıyor

Türkiye Karting Şampiyonası 6. Ayak Yarışları'nın tek kadın sporcusu İzel Karasu, küçük yaşına rağmen pistlerde erkek rakiplerine şans tanımıyor 12 yaşındaki Karasu: "En büyük hayalim rallici olmak. Bu sene Türkiye birincisi olmayı çok istiyorum, şu anda ikinciliği garantiledim" "Kadın sporcu olarak kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu, çoğu kızın yapamadığı bir spor"

Türkiye Karting Şampiyonası 6. Ayak Yarışları'nın tek kadın sporcusu, 12 yaşındaki İzel Karasu, küçük yaşına rağmen pistlerde erkek rakiplerine şans tanımıyor.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunca (TOSFED) hayata geçirilen "25 Küçük Adam Projesi" kapsamında 2007 yılında karting sporuna başlayan Karasu, "mini" kategorisinde yarıştığı şampiyonalarda birçok derece elde etti.

Türkiye Karting Şampiyonası 6. Ayak Yarışları'nın tek kadın sporcusu Karasu, küçük yaşına rağmen erkek rakipleriyle kıyasıya mücadeleye giriyor. Karting sporunun yanında İzmit Ortaokulu'nda eğitimini tamamlayan minik sporcu, geleceğin en iyi rallicilerinden biri olmayı hedefliyor.

AA muhabirine açıklama yapan Karasu, otomobillere karşı olan merakının kendisini bu spora yönelttiğini söyledi.

Karting sporuyla 2007 yılından beri ilgilendiğini anlatan Karasu, "Mini' kategorisinde yarışıyorum. Bu işe beni babam yazdırdı. Onun çok büyük katkısı var. En büyük hayalim rallici olmak. Bu sene Türkiye birincisi olmayı çok istiyorum, şu anda ikinciliği garantiledim" diye konuştu.

"Kadın sporcu olarak kendimi çok şanslı hissediyorum" diyen Karasu, "Bu, çoğu kızın yapamadığı bir spor. Bu sporda sayılı kadın sporcular var. Kartingte de çok az var. Çok zevkli bir spor, herkesi bu sporu yapmaya davet ediyorum. Bazen zorlandığım oluyor. Bu yıl arkadaşlarımla çekişmeye girdik. Aynı zamanda 7. sınıftayım, bir yandan da eğitimimi tamamlıyorum" ifadesini kullandı.

Karasu, geçen yıl katıldığı Türkiye Karting Şampiyonası'nda üçüncü olduğunu anlatan Karasu, Türkiye Karting Şampiyonası 6. Ayak Yarışları'nda elde ettiği ikincilikle kupa sayısını 18'e çıkardığını ifade etti.

"Geleceğin Burcu Çetinkayası olabilir"

Ege Otomobil Kulübü (EOSK) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şairoğlu da Karasu'nun düzenledikleri bütün yarışlara katıldığını söyledi.

İzel Karasu'nun "25 Küçük Adam Projesi" kapsamında karting sporuna adım attığını kaydeden Şairoğlu, "Şu anda yarışan tek kadın sporcu. Gelecek vaat ediyor. Önümüzdeki yıl bir yüksek kategoriye geçecek. Sponsor destekleriyle Türkiye'de Burcu Çetinkaya gibi yurt dışına ulaşabilecek hem kabiliyeti hem de sporcu terbiyesi olan bir kızımız. Bu ve bunun gibi sporcuları daha çok aramızda görmek istiyoruz" şeklinde konuştu. - Kocaeli

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Karasu İzel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title