Haberler

Küçük Yaşta Çalıştırılan ve Dilendirilen Çocuklar İçin Çalışma Başlatıldı

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, "Özellikle halkın yoğun olarak yaşadığı alanlarda dilendirilen çocukların bedensel, zihinsel, ruhsal ve toplumsal gelişimleri olumsuz yönde etkileniyor" dedi.

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, "Özellikle halkın yoğun olarak yaşadığı alanlarda dilendirilen çocukların bedensel, zihinsel, ruhsal ve toplumsal gelişimleri olumsuz yönde etkileniyor" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ülke genelinde oluşturulan "Sokakta Çalıştırılan, Dilendirilen Çocuklar Komisyonu" Samsun' da da oluşturularak saha çalışmalarına başlandı.

Samsun Vali Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırım başkanlığında Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sekretaryasında kurulan söz konusu komisyon ilk saha çalışmasını İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde gerçekleştirdi.

Saha çalışmasında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleriyle İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy Belediyesi'nde görevli memurlar yer aldı.

Saha çalışması sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, sosyal veya ekonomik nedenlerle sokakta çalıştırılan, dilendirilen çocukların aileleri veya farklı gruplar tarafından istismar edildiğini söyledi.

Sokakta çalıştırılan veya dilendirilen çocukların her türlü tehlike ile karşı karşıya kaldığını ve devamında geri dönülmesi çok zor zararlı alışkanlıklar edindiklerini belirten Balcı, şöyle konuştu:

"Özellikle halkın yoğun olarak yaşadığı alanlarda dilendirilen çocukların bedensel, zihinsel, ruhsal ve toplumsal gelişimleri olumsuz yönde etkileniyor. Çocuklarımızın hak ettiği bir hayatı sürebilmeleri ve daha iyi koşullarda yaşayabilmeleri için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Ekiplerimiz İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde bulunan pazar yerleri, cami civarları ve halkın yoğun olarak geçiş yaptığı alanlarda incelemeler yaptılar. İncelemelerin sonunda ekibimiz tarafından hazırlanacak olan raporu Bakanlığımıza göndereceğiz. "

Balcı, oluşturulan komisyon tarafından küçük yaşta çalıştırılan, dilendirilen çocuklara ve ailelerine yönelik eğitim, sosyal yardım, meslek edindirme, danışmanlık ve rehberlik gibi çalışmalar yapılarak çocukların büyük bir çoğunluğunun sokaktan çekilerek sosyal destek hizmetlerinden yararlandırılmasının amaçlandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

İlkadım Atakum Samsun Balcı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title