Haberler

Küçük Safa'nın Duyabilmesi 30 Bin Liralık Cihaza Bağlı

Küçük Safa'nın duyabilmesi 30 bin liralık cihaza bağlı- Gaziantep'te yaşayan Suriyeli çiftin 5 yaşındaki işitme engelli kızı, 30 bin liralık işitme cihazının temin edilmesi halinde AFAD tarafından ameliyat ettirilecek- Baba Oco: "Ameliyat için geç kalmışım ama halen umut varmış" KAAN BOZDOĞAN - Gaziantep'te yaşayan Suriyeli çiftin 5 yaşındaki işitme engelli kızı, 30 bin liralık işitme cihazının temin edilmesi halinde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından ameliyat ettirilecek.

Küçük Safa'nın duyabilmesi 30 bin liralık cihaza bağlı- Gaziantep'te yaşayan Suriyeli çiftin 5 yaşındaki işitme engelli kızı, 30 bin liralık işitme cihazının temin edilmesi halinde AFAD tarafından ameliyat ettirilecek- Baba Oco: "Ameliyat için geç kalmışım ama halen umut varmış" KAAN BOZDOĞAN - Gaziantep'te yaşayan Suriyeli çiftin 5 yaşındaki işitme engelli kızı, 30 bin liralık işitme cihazının temin edilmesi halinde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından ameliyat ettirilecek.Doğuştan işitme engelli Safa'nın duyabilmesi için masrafları AFAD tarafından karşılanacak ameliyat, işitme cihazı alınamadığı için yapılamıyor.Fahri ve Elif Oco çifti, ülkelerindeki iç savaştan nedeniyle yaklaşık bir yıl önce Halep'ten kaçarak Gaziantep'e yerleşti. Bir ayakkabı firmasında çalışarak, 5 çocuğuyla yaşam mücadelesi veren babanın en büyük isteği kızının duyabilmesi.Baba Oco, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının işitme engelli olduğunu 1 yaşında iken öğrendiklerini ancak ülkelerindeki iç savaş nedeniyle tedavi ettirmekte geciktiklerini söyledi.Evlerinin bombalandığını ve varlıklarının enkaz altında kaldığını belirten Oco, Türkiye'ye gelirken sadece çocuklarının bazı elbiselerini alabildiklerini ifade etti.Kızının tedavisi için geçen yıl Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesine başvurduklarını anlatan Oco, şöyle konuştu: "Kızımın ameliyat olacağı söylendi. AFAD ameliyat masraflarını karşıladı ancak yaklaşık 30 bin lira olan cihazı alamadık. Bu nedenle ameliyat yapılamadı. Kızım bu yıl 5 yaşına girdi. Doktorlar 5 yaşından sonra ameliyat olsa dahi duyma ihtimalinin düşük olduğunu söylediler. Zaten ameliyat için geç kalmışım ama halen umut varmış."Oco, işitme cihazının temin edilmesi halinde kızının duyma ihtimalinin olduğunu, bu konuda destek beklediğini sözlerine ekledi. ..

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title