Haberler

Küçücük Restoranın Sahibi Ünlü İş adamının Büyük Teklifini Reddeti

Güncelleme:

Eminönü'nde yemekleriyle nam salan Can Oba Restorant'ın sahibi, ünlü iş adamı Ferit Şahenk'in ortaklık teklifini reddetti.

Öyle yeme içme mekanları vardır ki, dünyanın dört bir tarafından gurmeler kapısında kuyruk olur. Gurmeler yemeklerini deneyip yazdıkça da meraklıları sıraya girer. Böyle restoranlarda rezervasyon yaptırmak için aylarca beklemeniz gerekir.

YEMEK İÇİN AYLARCA SIRA BEKLENİYOR

Sirkeci Hocapaşa Mahallesi'ndeki Can Oba Restoran'ı da böylesi mekanlardan... Öyle restoran dediğimize bakmayın, içeride sadece beş masası var. Hava şartları müsait olduğunda dışarıya da dört-beş masa atabiliyor. Böylece maksimum kabul edebildiği müşteri sayısı 20'yi buluyor.

DÜNYA MUTFAĞINI ÖRNEKLİYOR

Can Oba Restoran, girişimcisi ve şef aşçısı Can Oba'nın adını taşıyor. 45 yaşındaki girişimci uzun yıllar yurtdışında yaşamış. Almanya ve Latin Amerika'da ünlü restoranlarda aşçı olarak çalışmış, iki buçuk yıl önce İstanbul'a dönen Can Oba, daha önce 'ıslama köftecisi' olan mekanı alıp kendi özgün yorumuyla yaptığı yemekleri 'damak lezzeti gelişkin' müşterilere sunmaya başlamış. Ünü o kadar yayılmış ki, bugün aradığınızda üç ay sonrasına rezervasyon kabul ediyor.

ŞAHENK'İN TEKLİFİNİ REDDETTİ

Can Oba'nın gördüğü ilgi bu alanın en büyük yatırımcılarından Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in de ilgisini çekmiş. Şahenk mekana ortak olmak istemiş ama olumlu yanıt alamamış. Bu konu ile ilgili aradığımız Can Oba "O konuya girmek istemiyorum" demekle yetiniyor. Peki üç ay sonrasına rezervasyon yapılan mekanı girişimcisi büyütmek istemiyor mu? Can Oba, kirası uygun olan yeni bir yer baktıklarını söylüyor.

KİRASI UCUZ YER BAKIYOR

Karaköy, Eminönü öncelikli bölgeleri... Bostancı bölgesinde bile araştırma yaptığını söyleyen Can Oba kirayı önemsiyor çünkü iyi yemeği uygun fiyatla müşterilerine sunabilmesi için bunun da şart olduğunu belirtiyor. Bu arada kişi başı dört ana yemekle mekandan 100 TL'ye çıkılabildiğini belirtelim. (Kaynak: Para Dergisi)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ferit Şahenk Eminönü Oba Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (18)

Vatandas:

Bu kadar abartma olur ya. Yemek yemek icin o restoranda aylar oncesinden rezervasyon yaptiriyorlarmis. Restorandan kac para reklam ucreti aliyorsunuz, milleti iyice salak yerine koymaya basladiniz.

21
2
yanıtYanıtla
CecoMobil-IOS:

Vay vay vay yahu alt tarafı bi köfte ya aylarca bekliyormuşta vs vs geçin reklamı gerçeğe bakalım

12
3
yanıtYanıtla
aklımagelenmobilWeb@haberler.com:

Ya haberi yapan salak yada ferit salak kardesim 5 masa.bir günde farzedelim 100 kisi gelse 10 bin eder. eger ferit 5 bin lira icin ortaklik pesinde kosuyorsa Boş adammış.

13
1
yanıtYanıtla
cengiz:

reklam kokuyor

13
1
yanıtYanıtla
gerçekmobilWeb@haberler.com:

Gerçekten böyle enayi insanlar varmı be aylarca sira bekle

11
2
yanıtYanıtla
TEKİRDAĞLİ:

reklamı iyimiş. . . . . .

9
0
yanıtYanıtla
T.COŞKUN:

''TÜRKİYE''DE NEDEN GLOBAL ÖLÇEKTE SANAYİCİ YOK'' TEZİNİ GÜNÜMÜZDEKİ EN CANLI SON ÖRNEĞİDİR FERİT ŞAHENK. . . HÜSNÜ ÖZYEĞİN FİNANSBANK''I SÖZÜM ONA İFLAS ETMİŞ YUNANİSTAN''LI BİR SERMAYE GURUBUNA SATTI. VE TÜRKİYE''DE ÇOK LAZIMMIŞ GİBİ ''ÖZEL ÜNİVERSİTE''İŞLETME İŞİNE SOYUNDU. . . AYNI ŞEKİLDE MADENCİLİK, BANKACILIK, YAT LİMANI İŞLETMECİLİĞİNİ BÜNYESİNDE BARINDIRAN DOĞUŞ HOLDİNG SAHİBİ FERİT ŞAHENK RESTAURANT, YİYECEK SEKTÖRÜNE ADIM ATMIŞ, AMİRAL GEMİSİ GARANTİ BANKASINI YABANCILARA SATMIŞTIR. . BU ÜLKE DE BU VE BENZER ÖRNEKLER NEDENİ İLE ELLE TUTULUR SABANCI, KOÇ VE ECZACIBAŞI GURUPLARI KALMIŞTIR. . . . YAPACAK BİR ŞEY YOK. . ''. LİDER OLUNMAZ, LİDER DOĞULUR''LAFINA ''SANAYİCİLİK LAFLA OLUNMAZ, BAŞARMAKLA VE İSTEMEKLE OLUNUR''LAFINI DA EKLEMEMİZ LAZIM. . .

8
0
yanıtYanıtla
atakan:

Reklam diyenler olmuş adam 3 ay sonraya randevu veriyor yazıyor haberde aklınızla yazarsanız bi zahmet rica edicem.

6
2
yanıtYanıtla
ccbb:

haberin yalan olduğunu boş masalara bakarak görebilirsiniz.

7
0
yanıtYanıtla
insancaaMobil-ANDROID:

bizde yedik ....bu haberi yapan arkadaşa sorarlar simdi yarin için rezervasyon yaptır vardır...bedava reklam yapmayın...ben olsam şahenkin yerinde adini yalan haberde kullaniyor diye direk haberi yapanı mahkemeye verirdim...Şahenk isteyecek ve orayı alamayacak...hahahhaha...siz hangi Türkiye de yasiyinuz....

6
1
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title