Haberler

Küçük Mucitlerin Şaşırtan İcatları

Güncelleme:

AREL'li minik mucitler icatlarıyla yaşadıkları birçok soruna çözüm ürettiler. Hayatlarını kolaylaştıracak olan geleceğin icatlarını ve giysilerini tasarladılar.

AREL Koleji Anaokulunun her yıl geleneksel olarak düzenlediği "İcatlar-Mucitler" ve "Gelecekteki Giysilerimiz", adlı etkinlikte 5 ve 6 yaş grubu öğrencilerinin birbirinden yaratıcı icatları ve tasarımları çocukların yaptıkları bir sunumla gerçekleşti. Çocukları düşünmeye, araştırmaya yönlendirmek, problem çözme yetisini arttırmak ve sorumluluk bilincinin gelişmesine yardımcı olmak amacıyla AREL Kolejinde düzenlenen "İcatlar-Mucitler Günü"nde, 6 yaşındaki minik eller hayatlarında karşılaştıkları zorluklara ve onları rahatsız eden durumlara karşı ürettikleri yaratıcı çözümlerin neler olduğunu icatlarıyla ifade ettiler. 5 yaş öğrenciler ise sorunlarının çözümü ve gelecekte insanlara faydalı olacağını düşündükleri kıyafetleri tasarlayarak ürüne dönüştürdüler. Öğrenciler sınırsız bir hayal gücüyle ürettikleri icatlar ve giysileri kendi yaptıkları bir sunumla izleyenlerle paylaştılar. Miniklerin yaşadıkları sorunlara ürettikleri çözümler gelecekte hayata geçerse birçok soruna çözüm olacaklar.

Küçük mucitler tasarladıkları icatlarda dikkat çeken konulardan biri de çevreye karşı ne kadar duyarlı olduklarıydı.

İcatlardan Bazıları:

Otomatik Ceza Kesen Trafik Polisi: Minik mucit Emre trafik polislerinin yağmurlu ve soğuk havalarda ıslanıp üşüdükleri için üzüldüğünü bu yüzden de bu robotu icat ettiğini belirtti. Robotta bulunan kamera sistemi tüm hataları görerek otomatik olarak ceza kesiyor. Böylece polislerde ıslanmamış oluyorlar.

Görme Engellilerin Hayatını Kolaylaştıracak Gözlük: Bilgesu'nun icadı bir bilgisayar programına bağlı. Bilgisayar programıda gözlükteki kablolara bağlı. Gözlüğün iki yanındaki kameralar sorunu algılayarak bilgisayara yüklüyor ve program aracılığıyla da görme engellilere komut gidiyor. Bu sayede görme engelliler her sorunu kolayca aşabiliyorlar

Yağmur Enerjisiyle Çalışan ve Egzozuyla Çöp Toplayan Araba: Minik Bora çevrede çöplerin bulunmasını istemiyor. Bu yüzden yağmur enerjisiyle çalışan ve egzozuyla da çöpleri toplayabilen bir araba üretmiş. Araba geri dönüşebilen malzemeleri topluyor, ayrıştırıyor ve geri dönüşümünü sağlıyor.

Servise Yetişmeyi Sağlayan Hızlı Robot: Sabahları servise yetişmekte zorlanan mini Defne bu sorununu icadıyla çözmeyi düşünmüş. Minik Defnenin tasarladığı mekanizmalar sayesinde robot servise uçarak gönderiyor.

Kötü İnsanların Kötülüklerini Gören Makine: Nilsu'nun tasarladığı robot, algıları sayesinde kötü insanları hissediyor ve Nilsu'yu kötülüklerden koruyor.

El ve Ayaklı Geri Dönüşüm Kutusu: Küçük Doruk uzun zamandır düşündüğü projeyi gerçekleştirmiş. Çevrenin kirliliğinden çok rahatsız olan Doruk bu icadım sayesinde tüm dünya temiz olacak diyor. Doruk'un robotu yolda giderken gördüğü tüm atıkları topluyor.

Değişik Oje Süren Makine: Oje sürmeyi çok seven Çağla süremediği için bir makine icat etmiş. Makine de beş parmağını birden sokabileceği bölmeler parmaklarını yerleştirdikten sonra düğmeye basarak istediği rengi seçiyor ve püskürtme yoluyla ojeler sürülüyor. Aynı zamanda kurutma işlemini de gerçekleştiriyor.

Hızlı Yüzmeyi Sağlayan Mayo: Minik Zehra hızlı yüzmek istediği için bir mayo tasarlamış. Mayonun etrafında bulunan balonlar da Zehra'nın batmamasını sağlıyor.

Uzayda Rahat Nefes Aldıran Maske: Küçük mucitlerden Cihan'da uzaya gitmek istiyor. Bu yüzden tasarımıyla da dikkat çeken ve uzayda rahatça dolaşabilmesini sağlayacak olan bu maskeyi icat etmiş.

Çocukların ürettiği diğer projeler ise şöyle; Güneşte Erimeyen Kardan Adam, Engellilere Yardım Eden Sandalye, Ödev Kontrol Eden Makine, Renk Değiştiren Tişört, Kumandalı Ayakkabı, Uçuran Ayakkabı, Islanmayan Elbise, Kumandalı Ayakkabı, Başka Ülkelere Götüren Kitap, Islanmayan Kıyafet, Atık Kutusuna Atılan Plastikten Dönüşen Top, Tırnak Yemeye Engel Olacak Robot.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title