Haberler

Küçük Mucitlerin Buluşları Görücüye Çıktı

Güncelleme:

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla Şanlıurfa'da birincisi düzenlenen Bilim Şenlikleri ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonu ile gençlerin bilim ve fen anlamında gelişmesini amaçlayan ' Şanlıurfa 1. Bilim Şenlikleri' Rabia Meydanı'nda başladı. Türkiye finallerine kalarak derece alan birçok buluşun da sergilendiği fuar 7'den 70'e tüm ziyaretçilerini ağırlıyor. Türkiye finallerine kalarak derece alan birçok robot, deney, stem ürünleri, ve önemli çalışmaların sergilendiği şenliğin açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci gerçekleştirdi. Eğitime yönelik katkılarından dolayı kendisine plaket sunulan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'da eğitimin gelişmesi için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirtti.

ÇİFTÇİ: URFA'YI EL BİRLİĞİYLE KALKINDIRACAĞIZ
Konuşmasında eğitimin aileden başladığını ve devlet şefkati ile okullarda devam ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, her bireyin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini ifade etti. Çiftçi, "Bilime iştirak etmek, geleceğe emin adımlarla yürümek demektir. Toplum olarak bizler araştırmacı olmalı ve buluşlara imza atmalıyız. İnancımız, 'İlimin ve bilimin Çin'de de olsa arayınız bulunuz ve insanlığa sununuz' mantığı olması gerekir. Ve yine Rabbim, bilim ve irfanın kadına ve erkeğe farz kılmıştır. Dolayısıyla geleneğimizle; inancımızla, bu topraklar her zaman dünya ölçeğine bilimsel anlamda büyük katkılarla gündeme gelmiştir. İnanıyorum ki Şanlıurfa'daki bu bilim buluşmamız çocuklarımızın beyinlerinde yeni ufuklar açacak, geleceğe hep birlikte mutlu yürüyeceğiz. Hep birlikte yeni buluşlara imza atacak ve bilimsel anlamda çok önemli katkılar sağlayacağız. Buluşmamızda emeği geçen başta öğrencilerimiz olmak üzere herkesi kutluyorum. Sonuç olarak Şanlıurfa'yı eğitimde el birliği ile nice başarılara taşıyacağımızdan eminiz" diye konuştu. Çiftçi'nin ardından gençlere seslenen Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz ise, "Biz, meslek ve görev dolayısıyla il il, ilçe ilçe dolaşmaktayız. Görev yaptığımız yerlerde özellikle eğitime büyük önem veriyoruz. Öğretmenlerimizden ve okul müdürlerimizden oluşan arge ekipleri kurduk. Öğrencilerimizin ufkunun gelişmesi için çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

İLCİ: BU TÜR ETKİNLİKLERİMİZ SÜRECEK
İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise, "Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Şanlıurfa'da eğitime, sanata, kültüre sürekli yatırım yapan ve ilimizin bu değerlerle anılması üzerine hizmet veren bir kurum olarak bugün bir gururu daha yaşıyoruz. Öğrencilerimizin yapmış olduğu eserleri inceledik ve hepsini tebrik ediyoruz."

ÇİFTÇİ, STANTLARI GEZDİ
Konuşmaların ardından Çiftçi, stantları gezerek öğrencilerin yaptığı çalışmaları tek tek inceledi. Öğrencilerden gelen fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmeyen başkan Çiftçi, öğrencileri eserlerinden dolayı tebrik etti. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Eğitim Yerel Yaşam Kültür Sanat Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title