Haberler

Küçük Mucitler'den Büyük İcatlar

Güncelleme:

Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri 3'üncü Bilim Şenliği kapsamında düzenlene Küçük Mucitler Kulübü Sergisinde küçük mucitler, icatlarını sergiledi.

Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri 3'üncü Bilim Şenliği kapsamında düzenlene Küçük Mucitler Kulübü Sergisi'nde küçük mucitler, icatlarını sergiledi.

Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri 3'üncü Bilim Şenliği, Küçük Mucitler Kulübü Sergisi ile kutlandı. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde (SKSM) gerçekleşen sergi açılışına, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Besim Müftüoğlu ve Recep Şencan başta olmak üzere pek çok Bilgi Evi öğrencisi katıldı.

Konuşmasında genç mucitleri tebrik eden Muammer Yıldız, "Bu tarz projelere yani bilime katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Kişinin lafına değil, işine bakılır. Şimdi burada sizlerin eserlerini göreceğiz. Biz daha bu eserleri görmeden sizlere 10 puan veriyoruz"dedi.

"BİNLERCE MİNİK MUCİT YETİŞTİRİYORUZ"

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu ise, genç mucitlerin neler yaptığını görmek için sabırsızlandığını belirterek bugüne kadar binlerce çocuğun Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri'nden yararlandığını dile getirdi. Gençlere, yeni şeyler üretmek için önce hayal kurmaları gerektiğini öğütleyen Harun Kaya da, bilgili bir Türkiye için yeni nesle güvendiğini söyledi.

Törende ayrıca, Bilgi Evleri Mucitler Kulübü öğrencilerini temsilen 3 öğrenciye protokol üyeleri tarafından başarı madalyası ve teşekkür belgesi verildi. Küçük Mucitler Kulübü'nün hazırladığı 55 farklı bilimsel çalışmanın yer aldığı sergi, 26 Mayıs'a kadar SKSM'de ziyaret edilebilir. Sergilenen icatlardan bazıları ise şunlar; 'Yoğunluk Farkı', 'Eğik Düzlemde Kinetik Enerji' ve 'Gökkuşağı' Oluşumu Gösterici, Ses Deneyi Aleti, İnsan İletkenliği Ölçer. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Muammer Yıldız Bilgi Evleri Sefaköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title