Haberler

Küçük Menderes'in Kurtuluş Heyecanı Kiraz'dan Başladı

İzmir’in Küçük Menderes havzasında kurtuluş yıldönümü heyecanı Kiraz’dan başladı.

İzmir'in Küçük Menderes havzasında kurtuluş yıldönümü heyecanı Kiraz'dan başladı. Kiraz'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümünde Şehit Birol Uysal Parkı'nda tören düzenlendi.

Şehit Birol Uysal Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na Kiraz Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu gerçekleştirildi, ardından İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül yaptı. Buradaki resmi töreninin ardından kurtuluş etkinlikleri başkanlık makamında sürdü.

Merkezdeki İsa Bey Camii ile işgal günlerinde vatandaşların yakılarak şehit edildiği Umurlu Mahallesi'nde mevlit okutularak, lokma döktürüldü. Son günlerde artan terör olaylarında şehit düşen güvenlik görevlilerine saygı nedeniyle kurtuluş etkinlikleri programında yer alan konser ve eğlenceler ise iptal edildi.Kiraz'dan İzmir'in emperyalist işgalden kurtuluş günü olan 9 Eylül'e uzanan kurtuluş maratonunun bugünkü durağı Beydağ olacak. Beydağ'da da yaşanan terör olaylarında şehit olan asker ve polislere saygı nedeniyle eğlence ve konser düzenlenmeyecek.

BEYDAĞ'DA KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Beydağ'daki kurtuluş etkinlikleri dün akşam Merkez Camii'nde şehitler için okutulan mevlit ile başladı. Resmi tören programı saat 10.45'te Beydağ Belediyesi'nden tören alanına kadar düzenlenecek kortej yürüyüşü ile başlayacak. İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Kaymakam Yusuf Doğan Caddesi, Ulus Meydanı, Lozan Meydanı, Ödemiş ve Kültür Caddelerini takip edecek kortej yürüyüşü tören alanında son bulacak.

ÖDEMİŞ'TE KURTULUŞ ETKİNLİKLERİ

Ödemiş'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü kutlama ve Ödemiş 31. Milli Fuarı kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerin programı belli oldu. Konser ve eğlencelerin iptal edildiği 3 Eylül etkinlikleri çerçevesinde eski beldeler ve köylerde çocuk şenlikleri ve çeşitli yarışmalar düzenlenecek. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, etkinlik programının birçok ilki barındırdığını belirterek vatandaşları etkinliklere davet etti.

KONSER VE EĞLENCELER İPTAL

Hain terör saldırılarında şehit düşen güvenlik görevlilerine saygı nedeniyle KODA Orkestrası Konseri ve Mustafa Ceceli Konseri'ni iptal eden Ödemiş Belediyesi 31. Ödemiş Milli Fuarı'nda kurulacak sahnede, fuar boyunca her akşam gerçekleştirilecek eğlenceleri de iptal etti. İlk kez düzenlenen yarışmalar ve yine ilk kez düzenlenen çocuk şenliği ile ilçede kurtuluş coşkusunun en doruk noktada yaşanmasını sağlamayı hedefleyen Ödemiş Belediyesi etkinliklere 1 Eylül'de start aldı.

ESKİ BELDE VE KÖYLERDE ÇOCUK ŞENLİKLERİ

Kurtuluş etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen ve kapanan tüm beldeler ile bazı kırsal mahalleleri kapsayan 1.Ödemiş Çocuk Şenliği'nin açılışı 1 Eylül Salı günü saat 10.00'da altı mahallenin oluşturduğu Mendegüme Mevkii'nde yapıldı.

Ödemiş merkez ile birlikte Mendegüme, Mursallı, Bozdağ, Gölcük, Kayaköy, Konaklı, Ovakent, Kaymakçı, Çaylı, Birgi ve Bademli'de gerçekleştirilecek çocuk şenliği ile kurtuluş coşkusu mahallelere de yayılacak.

İLK TÖREN HÜKÜMET MEYDANI'NDA

İlçenin kurtuluş günü olan 3 Eylül Perşembe gününde ilk program Hükümet Meydanı'nda gerçekleşecek. Saat 10.00'da başlayacak törende Atatürk Anıtı'na Belediye Başkanı Mahmut Badem tarafından çelenk sunulacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kurtuluşu simgeleyen üç pare top atışı yapılacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı Mahmut Badem gerçekleştirecek. Daha sonra halk oyunları gösterisi ile Hükümet Meydanı'ndaki program tamamlanacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menderes Beydağ Ödemiş İzmir Yerel Haberler

title