Haberler

Küçük Kızın Yüzünü Bakan Müezzinoğlu Güldürdü

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, maddi imkansızlıklar nedeniyle ailesinin tedavisini üstlenmekte zorlandığı 10 yaşındaki kalp hastası Ayşe Sıla Cengiz'e sahip çıktı.

DUYGU YENER - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, maddi imkansızlıklar nedeniyle ailesinin tedavisini üstlenmekte zorlandığı 10 yaşındaki kalp hastası Ayşe Sıla Cengiz'e sahip çıktı. Müezzinoğlu'nun talimatı üzerine küçük kız, evinden ambulansla getirildiği Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Anadolu Ajansının yayımladığı "10 yaşında 12'nci ameliyatına girecek" başlıklı haber üzerine Sağlık Bakanlığı devreye girdi. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, bedensel engelli olan ve kalbindeki delik nedeniyle acilen ameliyat edilmesi gereken Ayşe Sıla'nın tedavi altına alınması için talimat verdi.

Bunun üzerine Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli bir doktor ve hemşire eşliğinde evde bakım hizmetleri görevlileri küçük kızın evine geldi. Ayşe Sıla, detaylı bir muayeneden geçirildikten sonra sağlık ekibiyle birlikte ambulansa alındı.

Kızının yanından bir an olsun ayrılmayan anne Gülhan Cengiz ise mutluluktan gözyaşlarını tutamadı.

Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakan Mehmet Müezzinoğlu'na teşekkür etti.

Kızının hastalığıyla 9 yıldır mücadele ettiklerini belirten anne Cengiz, "Sonunda amacıma ulaştım. Sağlık Bakanımıza sesimi duyurabildim. Çok seviniyorum. Bir yetkilinin sesinizi duyup da sizinle ilgilenip, çocuğunuza el uzatması apayrı bir mutluluk. Çocuğum emin ellerde artık" dedi.

Ayşe Sıla'nın tedavisinin ardından okula da gidebileceğini ifade eden Gülhan Cengiz, "Sıla'nın elleri içeri doğru olduğu için plastik cerrahın da görmesi lazım. Ayakları dışa doğru, ortopedik açıdan da sıkıntı var. Okuluna devam edebilmesi için kalp ameliyatı olması lazım. Psikolojisi de bozulmadan tedavisine devam etsin istiyorum" diye konuştu.

Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Özgecan Demirbaş da Ayşe Sıla'nın tedavisine ilişkin şunları kaydetti:

"Evde sağlık hizmetleri ekibi olarak öncelikle evinde değerlendirdik. Sıla, küçük yaşına rağmen çok sayıda operasyon geçirmiş. Kardiyolojik değerlendirmesinin yapılması amacıyla Sami Ulus Hastanemize getirdik. Takipte olduğu bölümler var, ortopedi, üroloji gibi. Bu bölümlerde de tedavileri düzenli bir şekilde yapılacak."

Kaynak: AA / Sağlık

Mehmet Müezzinoğlu Sağlık Bakanlığı Ulus Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title