Haberler

Küçük Hediyelerle Büyük Mutlulukları Hedefliyorlar

İsmail Ersan - Yalova'da, "Küçük Hediyeler Büyük Mutluluklar" projesini başlatan bir grup üniversite öğrencisi, giysi ve kırtasiye malzemelerini toplayarak ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıyor.

Yalova Üniversitesi (YAÜ) Uluslararası İlişkiler Bölümü birinci sınıf öğrencisi ve proje koordinatörü Ayşenur Bağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayırsever vatandaşlarla ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi görmek istediklerini söyledi.

Arkadaşlarıyla "İnsanlara nasıl yardımcı olabiliriz, üniversitede nasıl aktif olabiliriz-" diye düşünerek yardıma muhtaç ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine destek sağlamak amacıyla projeyi başlattıklarını dile getiren Bağlı, şöyle konuştu:

"Asıl hedefimiz, çevremizdeki kişilerin durumundan haberdar olmamızdır. Öncelikle bu bilinci oluşturmamız lazım. Projeye başladığımızda 5 arkadaştık. Çabamızı gören arkadaşlarımız da yardımcı olmak istedi ve sayımız 26'ya ulaştı. Çocukları peçete satarken veya başka işlerde çalışırken gördüğümüzde üzülüyoruz. Bu çocukların da okuduğu bir okulları, dersleri olduğunu düşündük. Projeye, fakültelere yardım kutuları koyarak başladık. Daha sonra esnafla görüşüp onlardan da yardım topladık. Zaman içinde yardımlar arttı. Bunları depolayacak bir yer bulamadık. Bu konuda da Yalova Gençlik Merkezinden destek aldık."

-"Bizim için önemli olan daha çok kişiye ulaşabilmek"-

Bağlı, öğrencilere giysi ve kırtasiye yardımında bulundukları projenin herkes tarafından desteklenmesini istedi.

Ev kadınlarının, kendi aralarında yaptıkları günlerde çocuklarına küçük gelen elbiseleri bir araya getirip mahallelerinde yardıma muhtaç kişilere verebileceğini, öğrencilerin de fazla kırtasiye malzemelerini ihtiyacı olan arkadaşlarıyla paylaşabileceğini anlatan Bağlı, şunları kaydetti:

"Yıkanmamış elbiseleri, yurttaki çamaşır makinesinde yıkıyoruz. Yırtığı, söküğü varsa elimizden geldiğince onları dikiyoruz. Yeri geldiğinde harçlığımızdan kenara koyduğumuz paralarla kırtasiye malzemeleri alıyoruz. Bazı esnaf yardım ediyor, bazıları da isteğimizi geri çeviriyor. Yardıma muhtaç insanların ellerinden tutmak istiyoruz. Biz tutmazsak kim tutacak- Çok çaba harcıyoruz. Yardımda bulunduğumuz insanların gözlerindeki mutluluğu görmek bize yeter. Şehir dışından bize yardımları kargoyla gönderenler oldu. İlgilenenler var ama biz hedef kitleyi daha da artırmak istiyoruz. Şimdi 50 çocuğa yardım edebiliyorsak 400 çocuğa da ulaşabiliriz. Bizim için önemli olan daha çok kişiye ulaşabilmek."

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - YALOVA

Kaynak: AA / Yerel

Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title