Haberler

Küçük Hafız Okuyor, Yaşlılar Dinliyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Küçük hafızın Kuran-ı Kerim okuması Mukabele dinleyen cemaat Küçük hafız Ekrem Enicür ile röportaj Mukabeleye katılanlar ile röportaj Küçük hafızın babası Halil Enicür ile röportaj Küçük hafız okuyor, yaşlılar dinliyor Şanlıurfa'da 13 yaşındaki hafızın ramazan dolayısıyla sürdürülen mukabele geleneğinde okuduğu Kur'an özellikle caminin yaşlı cemaatinden ilgi görüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Küçük hafızın Kuran-ı Kerim okuması

Mukabele dinleyen cemaat

Küçük hafız Ekrem Enicür ile röportaj

Mukabeleye katılanlar ile röportaj

Küçük hafızın babası Halil Enicür ile röportaj Küçük hafız okuyor, yaşlılar dinliyor

Şanlıurfa'da 13 yaşındaki hafızın ramazan dolayısıyla sürdürülen mukabele geleneğinde okuduğu Kur'an özellikle caminin yaşlı cemaatinden ilgi görüyor.

Osmanlı'dan emanet alınan asırlık mukabele geleneği, inanç turizminin önemli merkezlerinin başında gelen Şanlıurfa'da da gelecek kuşaklara aktarılması için kesintisiz sürdürülüyor.

Kent merkezi ve ilçelerdeki toplam bin 840 cami ve mescitte hafızların ezbere Kur'an okuyup vatandaşların da takip ettiği mukabele geleneği, merkez Haliliye ilçesinin İpekyol Mahallesindeki Reşadiye Camisinde 13 yaşındaki hafız Ekrem Enicür tarafından da yaşatılıyor.

Küçük yaşına rağmen güzel sesiyle cemaatin beğenisini kazanan Enicür'ün mukabelede okuduğu Kur'anı çevre mahallelerden de dinlemeye gelen yaşlılar oluyor.

Enicür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2,5 yılda hafız olduğunu bunu başarabilmek için azimle çalışmak gerektiğini kaydetti.

Mahalle sakinlerinin teşvikiyle mescitte mukabelede Kur'an okumaya başladığını kaydeden Enicür, "Burada gelip mukabelede Kur'an okuyorum, aynı zamanda 7 . sınıfa gidiyorum. Sadece biraz heyecanım var onu da zamanla yeniyorum. Cüzleri zorlanmadan okuyorum." dedi.

Cemaatin ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Enicür, "Millet 'aferin böyle devam et' diyor. Beni çevreden duyanlar geliyor, seviyorlar. 'Allah razı olsun' diyorlar, hoşlarına gidiyor." diye konuştu.

Ekrem'in babası Halil Enicür ise oğlunun okumaya çok meraklı olduğunu belirterek, çocuğunun kendisini daha fazla geliştirmesini istediğini dile getirdi.

Mukabelede Kur'an dinleyen 67 yaşındaki Ahmet Kahkeci de küçük yaşta bir çocuğun hafız olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Bu yaşta bir çocuğun cüz okumasını hayranlıkla izliyoruz. Çok memnun oluyoruz. Gelip kendisini çevreden dinleyen çok sayıda yaşlı da var." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Şanlıurfa Cemaat Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title