Haberler

Küçük Gelinden Eşinin Serbest Bırakılması İçin Çağrı

Denizli'de yaşayan 22 yaşındaki Figen Dursun, reşit olunca nikah kıydığı eşi Bilal Dursun'un kendisiyle 15 yaşındayken ilişkiye girmesi üzerine açılan kamu davasında tutuklanması üzerine 2 çocuğuyla yardıma muhtaç duruma düştüklerini söyledi.

Denizli'de yaşayan 22 yaşındaki Figen Dursun, reşit olunca nikah kıydığı eşi Bilal Dursun'un kendisiyle 15 yaşındayken ilişkiye girmesi üzerine açılan kamu davasında tutuklanması üzerine 2 çocuğuyla yardıma muhtaç duruma düştüklerini söyledi. O dönem yaşını gizlediğini belirten Dursun, eşinin serbest bırakılmasını istedi.

Aydın'ın Nazilli İlçesi'ne bağlı Beyerli Mahallesi'nde oturduğu dönem, 2008 yılında 15 yaşındayken Figen Pekel, komşusu Bilal Dursun ile tanıştı. İkilinin arkadaşlığı gönül ilişkisine dönüştü. Bilal Dursun, ailesiyle birlikte Figen Pekel'i ailesinden istedi. İki aile arasında nişan töreni yapıldı. Bilal Dursun ile Figen Pekel, bu dönem ilişkiye girdi. Hamile kalan genç kız, Nazilli Devlet Hastanesi'nde muayene gidince yaşı küçük olduğu ortaya çıktı. Bilal Dursun, jandarma tarafından gözaltına alındı. O dönem 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan adliyeye sevk edilen Dursun, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Nazilli Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında kamu davası açılan Bilal Dursun, yargılanmaya başlandı. Bu süreçte Bilal Dursun ile bir çocuğun annesi Figen Pekel, 2010'da resmi nikahla evlendi. Çift yapılan düğün törenlerinin ardından Denizli'nin Güzelköy Mahallesi'ne taşındı. Mutlu bir birliktelikleri olan çift, mahkemeden gelen hapis cezasıyla üzüntü yaşadı. Nazilli Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Bilal Dursun'a 6 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Yargıtay'ın da yerel mahkemenin verdiği hapis cezasını onamasıyla Dursun, 2014'ün Temmuz ayında tutuklandı.

'ÇOCUKLARIM SÜREKLİ BABALARINI SORUYOR'

6 yaşında Ali ile 2 yaşında Ayşe Nida isimli iki çocuğu bulunan 22 yaşındaki Figen Dursun, eşinin tutuklanmasıyla ortada kaldığını söyledi. Çaresiz olduğunu belirten Figen Dursun, eşinin tutuklanmasıyla çocuklarının da cezalandırıldığını öne sürdü. Kocasının serbest bırakılmasını isteyen Figen Dursun, "Ben 15 yaşındaydım. Biz evlenmeden birbirimizi sevdik ve beraber olduk. Bu süreçte ben hamile kalınca eşim hakkında kamu davası açıldı. Mahkeme devam ederken resmi nikahla evlendik. Şimdi iki çocuğumuz var. Biz sadece yuva kurmak istedik. Ben eşimle isteyerek birlikte oldum ve ona yaşımın büyük olduğunu söyledim. Eşim benimle birlikte olduğu için yargılandığı davadan hapis cezası aldı. Şimdi cezaevinde yatıyor. Eşimin tutuklanmasıyla çocuklarımız cezalandırılıyor. Çocuklarım sürekli babalarını soruyor. Ona fotoğraflarından bakıyorlar. Eşim tutuklanmadan önce geçiniyorduk şimdi ise yardımlarla ayakta durabiliyoruz" dedi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nazilli Denizli Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title