Haberler

Küçük Enes'in Ölümüne 6 Yıla Kadar Hapis İstemi

Kartal'da ailesinin polise kayıp müracaatı yaptığı ve 2 gün sonra bir inşaatın su dolu çukurunda cesedi bulunan 7 yaşındaki Enes Kutu'nun ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı. İnşaatın sahibi Muhammet Serkan Türk ve şantiye şefi Salim Türk hakkında hakkında "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İDDİNAMENİN HAZIRLANMASI 1 YIL SÜRDÜ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ardından yaklaşık bir yıl sonra hazırlanan iddianamede, Enes Kutu'nun ailesi ile birlikte yaşarken 01.01.2014 tarihinde saat 14: 15 sılarında kapının önünde oynamak için evden çıktığı, 20 dakika kadar sonra annesi dışarı çıkıp baktığında göremeyince babası Ahmet Kutu'ya haber verdiği belirtildi. Saat 17: 00 sıralarında Kartal Çocuk Büro Amirliğine ailenin kayıp müracaatında bulunduğu, yapılan araştırmalara rağmen küçük Enes'in nerede olduğunun tespit edilemediği ifade edildi.

İNŞAATTAKİ SU BİRİKİNTİSİ BOŞALTILINCA...

Olay günü akşamı eve yakın bölgede bulunan inşaata bakılıp küçük Enes'in orada da bulunamadığı belirtilen iddianamede, bir gün sonra saat 12: 00 sılarında inşaatın içindeki tahmini derinliği 1,5-2 metre olan su birikintisinin itfaiye tarafından boşaltılması üzerine Enes'in cesedinin bulunduğu anlatıldı. Enes Kutu'nun suda boğulma sebebiyle yaşamını yitirdiği ifade edilen iddianamede, olay yeri inceleme raporuna da yer verildi. İnceleme raporuna göre binanın doğu kısmında bulunan su birikintisi içerisinde çocuğun cesedinin bulunduğu, çocuğun elbiselerinin ve ayakkabılarının giyinik olduğu, dışarıdan gözüken yerlerinde herhangi bir yara bere lekesinin olmadığı belirtildi. İnşaat uyarı levhasının olduğu fakat bunun dışında inşaat alanında herhangi bir uyarı levhasının olmadığı kaydedilen raporda, 670 santimetre genişliğinde açık vaziyette inşaata giriş bölümünün olduğu, inşaatın kuzey tarafa bakan kısmında ise 2.33 metr uzunluğundaki alanının açık vaziyette olduğu anlatıldı.

İNŞAAT SORUMLUSU VE SAHİBİ "OLAYDA KUSURUMUZ YOK"

Müşteki Ahmet Kutu'nun ifadesinde inşaatın etrafında hiç bir güvenlik önlemi olmaması, inşaatın etrafını çevreleyen bir bariyer bulunmaması ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması nedeniyle inşaat firması sahibinden şikayetçi olduğu anlatılan iddianamede,

şüphelilerden Salim Türk'ün ifadesinde inşaatın sorumlusu ve şantiye şefi olduğunu, su birikintisinin zeminden su kaynağı çıkması nedeniyle olduğunu belirttiği, inşaatta bekçi bulunduğunu söyleyerek Türk'ün olay sebebiyle bir kusuru bulunmadığını beyan ettiği belirtildi. İddianamede bir diğer şüpheli Muhammet Serkan Türk'ün ifadesinde de yer verildi. Türk'ün inşaatı yapan firmanın sahibi ve yetkilisi olduğunu söylediği, inşaatın çevre güvenliğinin sağlanması için belediyeden izin talep ettiklerini ancak izin çıkmadığını, olayda bir kusurlarının bulunmadığını beyan ettiği anlatıldı.

6 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

Olayla ilgili alınan bilirkişi raporunda inşaatın sorumlusu ve şantiye şefi Salim Türk ve inşaatın iş vereni Muhammet Serkan Türk'ün asli ve tam kusurlu oldukları belirtilen iddianamede, "Kazazede küçük Enes Kutu'nun kusurunun bulunmadığı beyan edilmiştir" denildi. İnşaatın şantiye şefi Salim Türk ve inşaatın sahibi Muhammet Serkan Türk hakkında "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu 31. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Serkan Türk Kartal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title