Haberler

Küçük Bilim İnsanı Yetiştirme Projesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından yürütülen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen "Gezici Bilim Okulu: Küçük Bilim İnsanı Yetiştirme Projesi"nin açılış töreni Samsun Grand Atakum Otel'de yapıldı.

Törene Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Aykan, Eğitmen Prof. Dr. Hüseyin Kalkan, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Projenin açılış konuşmasını Proje Yürütücüsü Arş. Gör. Nilay Şener yaptı. "Bu projeyle, ulaşımı zor ve ekonomik seviyesi düşük kırsal bölgelerde yaşayan ortaokul 7. sınıf köy çocuklarının temel fen eğitimi ihtiyaçlarının giderilmesini sağlamak; çevreye, doğaya ve temel fen konularına karşı ilgilerini artırarak gelecekte bilim adına neler başarabileceklerini göstermek istedik" diyen Şener, öğrencilerin çevrelerindeki basit bilimsel olguları ve olayları fark etmelerini sağlamayı, merak duygularını ve öğrenme isteklerini artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Nilay Şener şöyle devam etti: "Bu amaçla proje kapsamında 7. ve 8. sınıf öğrencilerine fen bilimlerine ve doğaya farklı açılardan bakmalarına imkan tanıyacak olan; atölye çalışmaları, belgesel filmler, gözlemler, laboratuvar uygulamaları, modelleme etkinlikleri, alan gezileri ile bezenmiş bilim uygulamaları ve doğa etkinlikleri sunucağız. Gerçekleştirilecek uygulamalar öğrencilerin öğrenme süreci içerisinde aktif olarak yer almalarını, konuları daha kolay kavrayabilmelerini, fen bilimlerine karşı olumlu tutum sergileyebilmelerini, yaratıcı düşüncelerini geliştirebilmelerini, öğrencilerin sınıf içerisinde ve sınıf dışında sosyal öğrenme ortamları oluşturabilmeleri sağlanacaktır." Nilay Şener, projenin Samsun iline bağlı kırsal bölgede yer alan ortaokul 7. sınıf öğrencilerinden gönüllü olarak katılmak isteyen 50 öğrenci ile gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

Proje eğitmeni Prof. Dr. Hüseyin Kalkan, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Burada mümkün olduğu kadar eğlenin, eğlenirken de öğrenirseniz bu süreç çok keyifli geçecek. Burayı iyi değerlendirin. Hepinize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Akyan ise şunları kaydetti: "Biz sizden düşünmeye, çalışmaya, gelecekte bilim adamı olmaya aday olmanızı bekliyoruz. Gezmek, görmek, öğrenme açısından çok önemlidir. Bu noktaları belki hayatınızda hiçbir zaman unutamayacaksınız. Okursunuz, unutursunuz geçer ama araştırma yapar ona dokunur, onu anlar, onunla beraber çalışırsanız o zaman deneyim hafızaya yerleşir ve bir daha unutulmaz. Devletimiz TÜBİTAK aracılığıyla böyle projelere destek oluyor. Bu destekleri mutlaka maddi açıdan değerlendirmemizde fayda var. Bu projeye emek veren akademisyen arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Proje açılış konuşmalarının ardından çeşitli etkinlikler yapıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hüseyin Kalkan Atakum Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title