Haberler

Küçük Bedene Sahip, Büyük Yürekler

Elazığ’da lise öğrencilerinin bir sınıfta başlatıp, tüm okulu kapladığı ardından da sosyal medyadan destek aldığı "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında mobilya takımından, beyaz eşyaya, gıdadan, giyime kadar kamyonlarca yardım malzemesi toplandı.

Elazığ'da lise öğrencilerinin bir sınıfta başlatıp, tüm okulu kapladığı ardından da sosyal medyadan destek aldığı "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında mobilya takımından, beyaz eşyaya, gıdadan, giyime kadar kamyonlarca yardım malzemesi toplandı. Öğrenciler, karınca gibi çalışıp, topladıkları yardım malzemelerini temizleyip, paketleyip dağıtıma hazır hale getirdi.

Elazığ'da 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Suriyeli ve ihtiyaç sahibi aileler için örnek bir projeye imza attı. Tesisat Bölümü Öğretmeni Ali Can Kaplan ile öğrenciler sohbet ederken 'Gönül Köprüsü' ismini verdikleri yardım projesi ortaya çıktı. Okul yöneticileri ve il milli eğitim müdürlüğünün de projeye destek vermesiyle sınıfta başlayan projeye, bin 450 kişilik öğrencisi bulunan tüm okul dahil oldu. Sosyal medyadan grup kurarak kampanyalarına destek isteyen öğrenciler, hem gelen yardımlar, hem de aileleri ve komşularının destekleriyle koltuk takımlarından, televizyona, gıdadan, giyime kadar kamyonlarca yardım malzemesi topladı. Hafta sonları da gönüllü olarak okula gelen öğrenciler, getirdikleri ve gelen yardım malzemelerin tek tek temizleyip, özenle paketledikten sonra Suriyeli ve ihtiyaç sahibi ailelere verilmek üzere hazır hale getirdi.

Bu projeye başlarken asıl düşüncelerinin sosyal yardımlaşmanın yanı sıra 13, 14 ve 15 yaşındaki küçücük bedene sahip olan öğrencilerinin ne kadar büyük yürekleri olduğunun ispat çabası olduğunu kaydeden proje koordinatörü öğretmen Ali Can Kaplan, "Bunu büyük ölçüde başardığımızı inanıyorum. Bunun kendimce ispatını şu noktada buldum. Devamsızlığı en çok olan, okul günü getiremediğimiz öğrencilerimizin sabahlara kadar okulumuzda toplamış olduğumuz erzaklar ve eşyaların ambalajlanması, temizlenmesi, paketlenmesi esnasında sabahlara kadar bizlerle beraber çalışması oldu. Aslında onları okula çekecek, okula bağlayacak doneler verdiğimizde o öğrencilerin de ne kadar işe yarar şey ortaya koyabileceğini, ispat çabasıydı" dedi.

Öğrencilerin kendi evlerinde ve çevrelerindeki komşularının kullanmadıkları eşyaları tespit ederek çalışmaya başlandığını aktaran Kaplan, "Biz bunları listeledik ve daha sonrasında eşyaların ailelerden bizzat alınması için araçlar temin ettik. Bunların bir kısmı gönüllü vatandaşlarımız tarafından getirildi. Bir kısmını da kendi imkanlarımızla getirme fırsatı yakaladık. Öğrencilerimizin kendi topladıkları eşyaları, kendi buldukları ihtiyaç sahiplerine kendileri bizzat ilk elden ulaştırması açısından başlattığımız bir projeydi. Nitekim öyle de oldu. Öğrencilerimiz bunu son aşamaya geldiğimiz bu günlerde ilk aşamasını büyük bir başarıyla atlattılar" diye konuştu.

"HEDEF, YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI ÖĞRETMEK"

Okul olarak öğrencilere toplum içerisinde yardımlaşmayı ve dayanışmayı öğretmeyi hedeflediklerini belirten Okul Müdürü Fethullah Kılınç, "Öğrencilerimizin çoğu, bu projeyle dar gelirli ailelerin, eğitimden yoksun kalan çocukların eğitimlerini tamamlamaları, gıda sıkıntısı yaşayan ailelere gıda takviyesi yapmayı sağlamaya çalışıyorlar. Bu proje tamamen gönüllülük esası olan bir projedir. Öğretmen ve öğrencilerimizin tamamen içerisinde olduğu, yoğunluklu olarak paylaşım süreci olan bir proje. Dolayısıyla öğrencilerimiz bu proje sonunda bizim eğitim sistemimizde aslında hedeflediğimiz, ahlaken, ruhen ve bedenen sağlıklı, iyi bireyler yetiştirmenin gereklerini yerine getirmiş olacağız. Bizler bu projeyle eğitim sistemimizde de var olan bir amacı gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Proje içerisinde yer alan öğrencilerde Gamze Kaygaç ve Hilal Aytekin de arkadaşlarıyla gönül köprüsü projesini başlattıklarını kaydederek, herkesin elinden gelen yardımı yaparak projeye destek olduğunu, kendilerinin de bu projede olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Öğrenciler, bu projenin Türkiye genelinde herkese örnek olmasını arzu ettiklerini de kaydetti. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Can Kaplan Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title