Haberler

Küçük Azra'dan Yavru Köpeklere Şefkat Eli

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yıkılmaya yüz tutan ahşap ve kerpiç karışımı binada soğuktan korunup, barınmaya çalışan 5 yavru köpeğe ilkokul 5. sınıfta okuyan 11 yaşındaki Azra Yerli şefkat eli uzatıyor.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yıkılmaya yüz tutan ahşap ve kerpiç karışımı binada soğuktan korunup, barınmaya çalışan 5 yavru köpeğe ilkokul 5. sınıfta okuyan 11 yaşındaki Azra Yerli şefkat eli uzatıyor. Karne tatilinde anne annesinin yanına giden küçük Azra, aç kalan yavru köpeklerin her gün karınlarını doyurmaya çalışıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından tescillenen ahşap ve kerpiçten yapılan tarihi binanın, Belediye tarafından yıkım ve onarım işlemi yapılıyor. Çubuk'un Yavuz Selim Mahallesi İzzet Korman Sokak'ta bulunan yıkılmaya yüz tutmuş tarihi binanın 2'nci katına sığınan 5 yavru köpeği beklemeye çalışan Azra Yerli, çevredeki vatandaşlara da örnek oluyor. Çubuk'un Aşağı Çavundur Mahallesinde oturan ve 5'inci sınıfa giden ve takdir alan Azra Yerli'yi ailesi karne tatilinde anne annesinin yanına gönderdi.

Küçük Azra, kış ayında yiyecek bulmakta zorlanan ve aç kalan yavru köpeklere örnek bir davranış sergileyip, her gün ekmek verip, karınlarını doyurmaya çalışıyor. Karne tatilinde geldiği anne annesinde yavru köpekleri gördüğünü belirten Azra Yerli, "Hayvanları çok seviyorum. Onların haline çok acıdım, aç olduklarını fark ettim. Evden ekmek getirip, buradan kaldıkları yere atıyorum. Burada olduğum sürece onlara yiyecek getireceğim. Umarım ben gidince de birileri onlara bakar, aç kalmazlar" diye konuştu. - Çubukankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title