Haberler

Küçücek'te Halk İftarı

Akyazı Belediyesi Halk iftarları birlik, beraberlik ve kaynaşma duyguları ile Ramazan boyunca Akyazı genelinde devam etti.

Akyazı Belediyesi Halk iftarları birlik, beraberlik ve kaynaşma duyguları ile Ramazan boyunca Akyazı genelinde devam etti. Ramazan ayının sonlarına yaklaşıldığı bu günlerde ise dün akşam Halk İftarı Küçücek Mahallesinde gerçekleşti.

Akyazı Belediyesi tarafından Ramazanın boyunca ilçe genelinde her gün farklı bir Belde, mahalle ve köyde düzenlenen halk iftarları dün akşam 17. halk iftarı olarak Küçücek Mahallesinde gerçekleştirildi. Akyazı Küçücek Mahallesinde düzenlenen iftara Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, AK Parti İlçe Başkanı Nail Kahveci, Akyazı Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Balcı, Küçücek eski Belediye Başkanı Yaşar Akgün, Belediye Meclis üyeleri Küçücek Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Volkan Bölükbaş, Küçücek İstiklal mahallesi muhtarı İsmail Berberoğlu ve Küçücek beldesinden çok sayıda vatandaş katıldı.

İftardan önce Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı bütün iftar masalarını gezdi. Küçücek sakinleri ile selamlaşarak konuşan Başkan Yazıcı tek tek herkesin hal ve hatırını sordu. Halkın istek ve görüşlerini de iftar öncesi dinleyen Başkan Yazıcı, Bayanlara iftar için ayrılan yere geçerek bayanlarla da selamlaşarak çocuklarla ve yaşlı teyzelerle de ilgilenerek hatırlarını sordu.

Ayrıca iftar öncesi birbirinden değerli hafız ve hocaların okuduğu Kur-an'ı Kerim tilaveti ve ilahilerin ardından İftara geçildi.

İftar sonrası konuşma yapan Akyazı Belediye Meclis üyesi Osman Kesikbaş "Bu gün burada iftar sofralarını tamamen dolduran siz değerli Küçücek sakinlerine çok teşekkür ediyorum. Beklenenin çok üzerinde bir katılım oldu burada bulunmakta bir ibadettir bunu böyle bilmeliyiz. Akyazı Belediye Başkanımız sayın Yaşar Yazıcı' ya da Ramazan ayında bizlere yaşattığı bu güzel birliktelik, kaynaşma, paylaşma gecesi için bu güzel halk iftarı sofrası için çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, "Her günü birbirinden değerli olmak üzere, 11 Ayın Sultanı mübarek Ramazan ayının son günlerine yaklaşmaktayız. Ramazan boyunca; Ramazan Paylaşmaktır anlayışımız ile her akşam farklı bir beldemizde, mahallemizde veya köyümüzde siz değerli Akyazılılar ile aynı sofrayı aynı yudumu aynı lokmayı paylaştık ve paylaşmaktan da çok büyük mutluluk duyduk. Bütün ramazan boyunca da sizlerle aynı sofrada bulunmanın mutluluğu ve huzurunu yaşadık. Bu mutluluğu her yıl Kadir gecesinde geleneksel olarak Sakarya Büyükşehir Belediyemizle birlikte düzenlediğimiz Kadir gecesi iftarımızı 3 Ağustos 2013 Cumartesi günü Gazi Süleyman Paşa camii bahçesinde gerçekleştireceğiz tüm halkımız da bu iftarımıza davet ediyorum. Ayrıca Kadir Gecesi iftar öncesi Müftümüz Mehmet Şenokur olmak üzere toplu dua yapacağız, sizden gelecek olan Hatm-i Şerifler, yasin, tebareke ve Salavatların sayıları Belediyemizde ve Müftülüğümüzde toplanacak ve o gece dua edilecek. Şimdiden o gece Akyazı Gazi Süleyman Paşa camiimizin bahçesinde 5 ila 6 bine yakın Akyazılının gelmesini bekliyoruz" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title