Haberler

Küba Müziğinin Rüzgarı İstanbul'da Afro-Cuban All Stars ile Esecek

Güncelleme:

Afro-Cuban All Stars orkestrası, Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında İstanbul Kongre Merkezi'nde 16 Mayıs'ta konser verecek.

"Milliyetimiz müzik!"

Küba müziğini dünyaya tanıtan Afro-Cuban All Stars orkestrası, Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında İstanbul Kongre Merkezi'nde 16 Mayıs'ta konser verecek.

Ruben Gonzalez, Guillermo Rubalcava ve Manuel "The Guajiro" Mirabal gibi dünyaca tanınan müzik üstadlarını aynı sahnede bir araya getiren orkestra, İstanbullulara tam bir müzik ziyafeti sunmaya hazırlanıyor.

İstanbul, 16 Mayıs'ta eşsiz bir orkestraya ev sahipliği yapıyor. İstanbul Kongre Merkezi'nde bu yıl 5.'si düzenlenen Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında gerçekleştirilecek olan Afro Cuban All Stars konseri Küba müziğini İstanbul'a taşıyacak.

Afrika ve Küba ezgilerinin kusursuz bir karışımını sunan Juan de Marcos Gonzalez liderliğindeki grup, New York'un caz kültürü üzerine de çok güçlü bir etki bırakmış olan müzikalitesiyle İstanbullulara tam bir müzik ziyafeti sunmaya hazırlanıyor. Juan De Marcos Gonzales, özellikle "Buena Vista Social Club" ile Küba müziğini tüm dünyaya tanıtan isim olarak biliniyor.

Küba müziğinin dünyaya açılan penceresi

1976'da üniversitede okurken kurduğu grup ile müzik yapmaya başlayan ve babasının "Neden geleneksel müziğimizi yaşatacak bir şeyler yapmıyorsunuz?" demesi üzerine Küba müziği yolculuğu başlayan Gonzales, kapalı bir ülkede yaşamanın zorluğunu özellikle müzisyenlerin hissettiğini ifade ediyor.

Türkiye'de muhteşem caz sanatçıları var

Juan De Marcos Gonzales'in en büyük tutkusu caz. Pek çok Amerikalı ve Küba'lı müzisyenle birlikte çalışıyor. Projenin adının Afro Cuban All Stars olmasının sebebi de bu. Gonzales, İlhan Feyman, Muvaffak "Muffy" Falay, İmer Demirer ve İlhan Erşahin gibi pek çok Türk caz sanatçısı ile kendileriyle uluslararası caz festivallerinde karşılaştıklarını ifade ediyor.

Bu müzik size iyi gelecek!

Ruben Gonzalez, Guillermo Rubalcava ve Manuel "The Guajiro" Mirabal gibi dünyaca tanınan müzik üstadları aynı sahnede bir araya getiren Afro Cuban All Stars, uluslararası müzik turlarına 2009'da başladı. Gonzales yaptıkları müzikle ilgili; "İnsanlara hayatlarının kötü anlarını unutturan bir şov taşıyoruz. Ayrıldıklarında geldiklerinden daha mutlu olduklarını görüyoruz. Küba müziği dünya dinleyicisi ile hemen kaynaşıyor. Kültürel farklılıklara rağmen otantik derinliği insanı sarıyor" diyor.

Sıra dışı müzisyenleri 5 yıldır müzikseverlerle buluşturan 'Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri' bu sene Yasmin Levy, Farid Farjad, Rachid Taha gibi isimleri dinleyicileri ile buluşturdu.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Afro Cuban İstanbul Avea Küba Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title