Haberler

Küba'da zaman bir başka 'duruyor'

Güncelleme:

Küba denilince akla ilk gelenler Che Guevara efsanesi, tarihi dokusu, yerel tatları ve 1 Mayıs kutlamaları…

Küba'da hiç değiştirilmeden olduğu gibi korunan o kadar çok şey var ki. Koloni döneminden kalma binalar ve taş sokaklar, 1950'li yılların nostaljik arabaları, arnavut kaldırımlar, kırmızı çatılı evler ve Che Guevara efsanesinin doğduğu köy sokakları… Tüm bunların yanında Küba'nın eşsiz doğası, denizi, yerel tatları ve efsaneleşmiş 1 Mayıs kutlamaları… Unutulmaz anlarda 'durmak' isteyenleri VIP Turizm Küba'ya davet ediyor

Bunların yanında sosyaslizm denilince akla ilk gelen ülkelerin başında gelen Küba'da el değmeden olduğu gibi kalan binalar, taş sokaklar ve evler de insana verdiği nostalji hissiyle zamanı adeta unutulmaz bir an'da durduruyor. 1512 yılında İspanyol yerleşimiyle başlayan 'kolonizasyon' döneminden kalma yapılar insanı sanki o dönemin içine alıyor.

Gözünü Küba'ya Che'virene eşsiz bir tur

Zamanın içinde kaybolmuşcasına bir tatil yaşamak isteyenler için VIP Turizm eşsiz tur olanakları sunuyor. Atatürk Havalimanı'ndan uçakla Paris aktarmalı olarak gidilen Küba'da tur 9 gün sürüyor. Özel araçla konaklanacak otele gelindikten sonar Küba'da unutulmaz günler başlıyor. 9 gün içerisinde Küba'nın tarihi sokakları geziliyor, deniz kum ve güneşin tadı çıkartılıyor. Küba turu içerisinde tarihi demir parmaklı ve kırmızı çatılı evler, el değmemiş bakir Küba doğasıyla harmanlanarak muhteşem bir seyirlik sunuyor. Crusero Del Sol gezisi, katamaranla denize açılarak mercan resiflerinde dalış, boyu 4 metreye ulaşan timsahların bulunduğu Parque Nacional Cienaga de Zapata'da Timsah çifliği gezisi ve adada yerlilerin tütün tanrısına yaptıkları kısa bir yerli törenine katılma gibi etkinlikler düzenleniyor. Küba Devrimi'nin en önemli cephesi olan ve Che Guevara'yı efsaneleştiren Santa Clara'da yenilen öğlen yemeği ardından Che'nin mozolesi ziyaret ediliyor ve 'El Che'nin ünlü veda mektubunun çivi yazısı ile yazılmış anıtı görülüyor.

120 metre yüksekliğindeki The Mural de la Prehistoria da tur dahilinde ziyaret ediliyor. Devrim öncesi mafya babalarının özel masalarının bulunduğu ünlü Tropicana'da 200 dansçı, şarkıcı ve figürandan oluşan renkli Karayip şovu da Küba gecelerinin keyifli aktiviteleri arasında ve tur dahilinde.

UNESCO tarafından koruma altında alınmış, XVIII.-XIX. yüzyıllar arasında şeker üretimiyle zenginleşen, Kübalıların gurur duyduğu, günümüze Koloniyal dönem mimarisi örnekleri ile dünya üzerinde en iyi korunmuş UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alınan Trinidad'a da tur dahilinde gezi düzenleniyor.

'1 Mayıs'ta Küba'daysan asla unutamazsın'

1 Mayıs geldiğinde eğer Küba'daysanız o günü unutmanız mümkün değil. Sabah 6.00'da konaklanılan otelin lobisinde buluşan Türk turist grubu kırmızı beyaz t-shirtlerini giyiyor ve yöresel danslarıyla 1 Mayıs kortejine katılıyor. Devrim Meydanı'na kadar Küba halkı ve dünyanın dört bir yanından gelen halklar ile birlikte yürüyen grup tam 54 yıl boyunca yapılan dünyanın en etkileyici, duygulu ve nefes kesen gösterilerine şahit oluyor. Törenler sonrası İspanyol mimarisinin en etkileyici örneklerine sahip ve 50'li yılların Amerikan arabalarının sıkça görülebildiği eski Havana geziliyor. Gezilen her durakta yerel bir tat ve içecek sizi bekliyor. 1.997 dolardan başlayıp 3.997 dolara kadar değişik fiyatlar ile Küba ve Karayipler'deki adalara VIP Turizm turlar düzenliyor. Sezonlara göre değişiklik gösteren fiyatlarda erken rezervasyon ile 500 dolara varan indirimler elde ediliyor.

El Capitolio, Katedral Meydanı, Armas Meydanı, Morro Kalesi, Prado Caddesi, Küba eğlencesinin hiç bitmediği Malecon Sahil Şeridi, Ernest Hemingway'in gittiği restoranlar, Küba müziği eşliğinde yenilen Küba yemekleri ile 1 Mayıs Küba'da yaşanıyor ve hayatın geri kalanında daima kalbin bir köşesinde 'duruyor'.

Kaynak: Bültenler / Güncel

1 Mayıs Küba Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (1)

Zeynep B.:

Küba''ya gidesim geldi çok fena. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title