Haberler

Küba'da Parfüm Tartışması

Küba hükümeti, Che Guevara ve Hugo Chavez isimlerini taşıyan parfümlerin üretilmesini "ciddi bir hata" olarak değerlendirdi.

Küba hükümeti, Ernesto Che Guevara ve Hugo Chavez isimlerini taşıyan parfümlerin üretimini yasaklamaya hazırlanıyor.

BBC'nin haberine göre, Küba hükümeti, resmi Granma gazetesinde yayımlanan açıklamasında, devlete ait ilaç firmasının, Ernesto Che Guevara ve Hugo Chavez'in isimlerini taşıyan parfümler üretmesini "ciddi bir hata" olarak değerlendirdi.

Açıklamada, "Devrim'in sembolleri kutsaldır ve daima öyle kalacaktır" ifadesi kullanıldı ve şirkete disiplin cezası verileceği belirtildi.

Ernesto ve Hugo parfümleri, perşembe günü Havana'da Labiofam şirketi tarafından tanıtılmıştı. Ernesto'nun, pudramsı ve odunsu esansa, Hugo'nun ise mango ve papaya özleriyle meyve kokusuna sahip olduğunu açıklanmıştı.

Sosyal paylaşım sitelerinde alay konusunu olan proje, Küba Devrimi'nin destekçileri tarafından da eleştirilmişti.

Labiofam şirketi, Küba Devrimi'nin liderlerinden Arjantin asıllı Ernesto Che Guevara ve Venezuela'nın eski Devlet Başkanı Hugo Chavez'in ailelerinden, parfümlere isimlerinin verilmesi konusunda izin alındığını bildirmişti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Hugo Chavez Hugo Küba Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title