Haberler

Küba'da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Yasal Hale Getiriliyor

Küba'da, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yasal hale getirileceği duyuruldu.

Küba'da, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yasal hale getirileceği duyuruldu.

Küba'da, Komünist Parti'nin geçen ay düzenlenen kongresinde onaylanan ve bugün yayınlanan bildiride, küçük, orta ve mikro ölçekli özel işletmelerin, partinin ekonomik ve sosyal alanda hazırlanan ana planında yer aldığı belirtildi.

" Küba, Sosyalist Gelişim Ekonomik ve Sosyal Modelinin Kavramsallaştırılması" başlıklı bildiride, üç kategorideki işletmelerin, sahiplerinden ayrı bir tüzel kişilik olarak tanınacağı ve serbest meslek çalışanlarının güvence altına alınacağına dikkat çekildi.

Komünist ülkedeki özel girişimin önemli ölçüde gelişmesini sağlayacak maddelerin yer aldığı bildiride, "Sosyalist mülkiyet ilişkilerinin ağırlıklı olması bağlamında, özel mülkiyet, üretim açısından istihdama, iş verimliliğine ve refaha katkı sağlamaktadır." ifadesine yer verildi.

Ülkede şimdiye kadar, serbest meslek çalışanlarına yalnızca restoran sahibi, kuaför gibi yüz kategoride özel girişim izni verildiği ve bu şekilde çalışanların çoğunun, fiilen diğer Kübalıları istihdam eder hale geldiği biliniyor.

Küba Komünist Partisi'nin, 10 yılda iki kez düzenlenen kongresinde, tek parti devletinin gelecek 5 yıl içinde izleyeceği politikanın yönü belirleniyor. Geçen ay düzenlenen kongrede, 84 yaşındaki Raul Castro'nun, 5 yıl daha partinin genel sekreterlik görevini sürdürmesine karar verilmişti.

Eski Küba lideri Fidel Castro, sağlık sorunları nedeniyle yönetimi 2006'da kardeşi Raul Castro'ya devretmişti. Ülkede 2013 yılında yapılan seçimlerde beş yıllığına ikinci kez başkan seçilen Castro, bir sonraki seçimlerde aday olmayacağını belirtmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Raul Castro Küba Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title