Haberler

Küahya'da 'Engelsiz Kadınlar Günü' Gecesi

Kütahya Engelliler Zafer Spor Kulübü Derneği tarafından ‘Engelsiz Kadın’ gecesi düzenlendi.

Kütahya Engelliler Zafer Spor Kulübü Derneği tarafından 'Engelsiz Kadın' gecesi düzenlendi.

Kütahya Belediyesi Sosyal Tesisleri'ndeki geceye Vali Ahmet H. Nayir'in eşi Münevver Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı'nın eşi Gülten Nazlı, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun eşi Aysel Saraçoğlu, Kütahya Engelliler Zafer Spor Kulübü Derneği Başkanı Dilek Ümran Öztürk, Cemile Gül, DPÜ Engelsiz Hayat Topluluğu, STK'ların kadın temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Kütahya Engelliler Zafer Spor Kulübü Derneği Başkanı Dilek Ümran Öztürk, "Kadın denilince akla bizler geliyoruz. Bizler hepimiz anayız, bacıyız, kardeşiz. Bugün aramızda şehit annelerimizi de ağırlamak istedim ancak acılarını tekrar tazelemek istemediğim için evlerinde ziyaret ettim. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine sabırlar diliyorum. Dünya Kadınlar Günü ilk defa bir fabrikada çalışan kadın işçilerin yanarak hayatlarını kaybetmesi üzerine belirlenmiş önemli bir gündür. Bizler bir şeyler yapmak istiyoruz, sizler de vakit harcayarak, fedakarlıkta bulunarak yardım etmeye çalışıyorsunuz. Herkes bir engelli adayıdır diye düşünülmelidir. Güçlü adımlara, güçlü yarınlara sizlerle birlikte adım atmak ve ulaşmak hepimize şeref ve onur veriyor. Bizleri bugün yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Cemile Gül tarafından tasarlanan Kütahya ağır elbiselerini giyen engelli kızların düzenlediği temsili kına gecesi etkinliğinde Münevver Nayir ile Aysel Saraçoğlu temsili gelinin eline kına yaktı.

Kına esnasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Kütahyalı Zeynel Sağ gecede birbirinden güzel türküler seslendirdi.

Gecenin sonunda yapılan çekilişle davetlilere çeşitli hediyeler dağıtıldı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Belediyesi Kamil Saraçoğlu AK Parti Yerel Haberler

title