Haberler

Kü Akademik Yıl Açılışı

Kastamonu Üniversitesinde (KÜ) 2016-2017 akademik yılı açılış töreni düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesinde (KÜ) 2016-2017 akademik yılı açılış töreni düzenlendi.

Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kastamonu Üniversitesinin son yıllarda ortaya koyduğu akademik çalışmalarla adından söz ettirmeye başladığını söyledi.

Elde edilen her başarıyla gurur duyduklarını ifade eden Yıldırım, üniversitelerin yaşadıkları toplumla entegre olması gerektiğine işaret etti.

Türkiye'nin çok yakın bir zamanda 15 Temmuz hain darbe girişimine tanıklık ettiğini de hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu tanıklığımız aynı zamanda tüm dünyaya demokrasi dersi vermemize vesile oldu. Üniversitelerde gerçek anlamda bilim yaparak, kendi zihninizi kendi iradenizi daha çok ortaya koyabileceksiniz. Hür düşünen, bağımsız bireyler olarak yetişmenizi arzu ediyorum. Hükümetimizin ve devletimizin hedefleri arasında olan 2023 ve 2071 Türkiye'si ancak üniversite eğitimini tamamladıktan sonda yetişmiş olan siz çok kıymetli nesillerle ulaşabileceğimiz hedeflerdir."

KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ise üniversitenin hızla büyüdüğünü dile getirdi.

Hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam ettiklerini dile getiren Aydın, "13 fakülte, 3 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu, 2 enstitüde, 22'si yabancı uyruklu olmak üzere 725 akademik ve 395 idari personel ile hizmetlerimizi yürütmekteyiz. Bin 500'ü yabancı uyruklu 27 bin 517 öğrenci mevcudumuz ile bütün sosyal imkanımız, öğrencilerimize ve Kastamonu halkına da açıktır." diye konuştu.

Akademik yıl açılış törenine, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Hakkı Köylü, Metin Çelik ve Murat Demir ile Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Seyit Aydın Kastamonu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title