Haberler

KTÜDAKS, Zigana Dağında Kamp Kurdu

Güncelleme:

Karadeniz Teknik Üniversitesi Dağcılık ve Spor Kulübü, Zigana Dağında kamp kurdu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Dağcılık ve Spor Kulübü (KTÜDAKS), Zigana Dağı'nda kamp kurdu.

KTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü son sınıf öğrencisi ve kamp sorumlusu Maksure Ulus, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl düzenledikleri Zigana Dağı Kış Eğitim Kampı'nın bu yıl 17 kişinin katılımıyla 5 gün süreceğini söyledi.

Kampa dördüncü ve daha üst gruptan 17 kulüp üyesinin katıldığını, birinci, ikinci ve üçüncü grupların ise daha sonra kampa geleceklerini bildiren Ulus, "Her yıl üniversitemizin birinci dönemi bitişiyle eğitim faaliyeti için Zigana'ya geliyoruz. Geniş katılımla eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Kampımızda çadır kurma, karda yürüyüş teknikleri, ip birliği, ip birliğinde düşüş, kazmalı düşüş eğitimi veriyoruz. En sonunda da zirveye tırmanış gerçekleştireceğiz" dedi.

Kampa gelen sporcuların öncelikle kardan duvar yaparak kamp alanını belirlediklerini anlatan Ulus, kamp süresince yemek pişirme, çığda kurtarma gibi eğitimlerin daha sonra katılacak 45 kişilik ekibe de verileceğini sözlerine ekledi. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Güncel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Ulus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title