Haberler

Ktü'ye Yabancı Öğrenci İlgisi

Türkiye'nin önemli üniversiteleri arasında yer alan Karadeniz Teknik Üniversitesinde bu yıl 78 ülkeden bin 67 yabancı uyruklu öğrenci kayıt yaptı KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Öksüz: "Üniversitemize, özellikle komşu ülkelerden çok sayıda öğrenci geliyor.

ZAFER SEL - Karadeniz Bölgesinin en önemli illerinden Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesine (KTÜ) bu yıl 78 ülkeden bin 67 öğrenci kayıt yaptı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitenin son yıllarda büyük bir gelişim gösterdiğini belirterek, üniversitenin 52 yıldır hizmet verdiğini anlattı.

KTÜ'de 17 fakülte, 7 enstitü, bir konservatuvar, 4 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulun bulunduğunu ifade eden Öksüz, "Bu birimlerde, 2 bin 220 akademisyen ve bin 833 idari personel görev yapmaktadır. Üniversitemiz, 58 bin 12 öğrenciye eğitim hizmeti sunuyor. Şimdiye kadar 179 bin mezun verdik" diye konuştu.

Öksüz, üniversiteye kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrenci sayısının da her geçen yıl arttığını dile getirerek, "Üniversitemize, özellikle komşu ülkelerden çok sayıda öğrenci geliyor. Bu yıl en fazla Azerbaycan, İran ve Gürcistan'dan öğrenci kayıt yaptırdı. Dünyanın 4 kıtasından, 78 ülkeden bin 67 öğrenci üniversitemizde eğitim görecek" ifadesini kullandı.

"Hedefimiz bu sayıyı artırmak"

Öğrencilere sundukları olanakların tercihlerde etkili olduğunu vurgulayan Öksüz, KTÜ'de yurtların, kampüs içerisinde bulunmasının gelen öğrenciler açısından rahat bir ortam sağladığını kaydetti.

Prof. Dr.  Öksüz, hedeflerinin yabancı öğrenci sayısını artırmak olduğunu belirterek, üniversitenin geçen yılki eğitim öğretim döneminde 67 ülkeden 766 yabancı uyruklu öğrencinin kayıt yaptırdığını dile getirdi. - Trabzon

Kaynak: AA / Güncel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title